Reperul
Politic

Probleme mari la Spitalul Județean de Urgență Brăila descoperite de DSP Galați

* Anunțul a fost făcut de liberalii brăileni, care spun că atât conducerea spitalului, cât și cea a județului încearcă să mușamalizeze întregul subiect, accesul la rezultatele acestui raport fiind îngreunat *

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, face acuzații grave cu privire la situația din Spitalul Județean de Urgență Brăila. Acesta afirmă că, din informațiile pe care le deține, în urma controlului efectuat de DSP Galați la Spitalul Județean de Urgență Brăila în perioada martie-aprilie, s-ar fi constatat nereguli foarte mari, pe care conducerea spitalului, dar și cea a CJ Brăila încearcă să le țină ascunse. Dănăilă a precizat că, deși a încercat să obțină raportul de la Minister, acesta încă nu a dat curs solicitării.

Legat de nereguli, Dănăilă spune că acestea s-ar referi la circuite pentru pacienți neconforme, existența diferitor microbi și chiar a unor șoareci și șobolani. Controlul s-a lăsat și cu amenzi date atât unor membri ai personalului, cât și unității spitalicești în sine.

„Una dintre cele mai mari probleme sesizate de cei de la DSP, în afară de circuitele care nu se respectă şi pe care le ştim, sunt infecţiile. În acel raport sunt trecuţi toţi microbii care au fost găsiţi în spital. Din informaţiile pe care le am, sunt o serie de microbi care au fost depistaţi în laborator şi care nu au fost eradicaţi în spital, dar despre care nu se vorbeşte, de bacterii care există şi provoacă tot felul de nenorociri pacienţilor care sunt în stare gravă. Toate lucrurile astea sunt constatate într-un raport al DSP Galaţi. Ni se tot spune despre investiţiile care vor fi făcute în spital, de vreo trei ani. Am ajuns în 2019 şi nu s-a făcut nimic. Mai are puţin şi termină mandatul domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, probabil prematur, şi la spital nu s-a întâmplat nimic. Ştiţi ce înseamnă un DALI pentru fonduri europene? Înseamnă că cineva se gândeşte să facă abia acum un studiu de fezabilitate. Domnul Chiriac ne spune că anul acesta se vor face investiţii pe fonduri europene, când noi suntem abia la faza de studiu de fezabilitate. Credeţi că, dacă DALI va fi gata anul acesta, tot acum se vor face şi licitaţii, şi modernizări? Nu, este o minciună, pentru că suntem în campanie electorală”, a punctat liderul PNL Brăila.

De partea cealaltă, conducerea Spitalului a negat că în raport ar fi trecute existența bacteriilor sau a șoarecilor, însă a confirmat faptul că doi asistenți au fost amendați, iar ce-a de-a treia amendă, cea dată direct Spitalului, a fost deja contestată.

Postări asemănătoare

PNL: Modul de cheltuire a banilor publici în Brăila este lipsit de viziune și nu aduce dezvoltare

Reperul

Cîrligea, despre revoluţia fiscală: Declarații iresponsabile care-ți suie lumea-n cap!

Sorin Rugină

Vasile Varga (PNL Brăila): Poșta Română a devenit agent electoral PSD

Reperul