Reperul
Social

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor. “Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat, scrie Agerpres.

Legea stipulează şi că “prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”.

“Cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, să demonstreze că şi-a plătit amenda, fiind un cont unic şi primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat şi cetăţeanul şi am ajutat şi primăriile”, a declarat Benedek Zacharie, inițiatorul proiectului, în plenul Camerei Deputaţilor.

Postări asemănătoare

Respins DEFINITIV. Proiectul pentru interzicerea fumatului ţigărilor electronice sau încălzite, în spaţiile publice închise și-a încetat traseul legislativ

Reperul

Cardul de sănătate, eliberat pentru copiii de 14 ani, odată cu buletinul

Reperul

Mai mulți bani pentru transportul elevilor

Reperul