Reperul
Social

Profesor universitar american, voluntar pentru copiii defavorizați din Galați

Un sociolog american venit la Galați s-a gândit să ofere ceva în schimb țării de care s-a îndrăgostit în anii 90, atunci când a descoperit oamenii primitori de aici și Faleza Dunării.

El îi învață limba engleză pe copii defavorizați de aici care frecventeaza centrul de zi al unei fundații, iar voluntariatul sociologului american este apreciat și de cei mari, dar și de către copii.

De câteva luni, într-o sală a Fundației „Familia”, unde aproximativ 50 școlari din familii cu probleme economice își fac temele, mănâncă și se joacă, a apărut un nou personaj: profesorul de engleză. Este vorba despre un american, profesor universitar de sociologie, de la Bronx Comunity College of the City University of New York, care face voluntariat pentru a-i învăța pe cei mici.

Profesorul nu a venit cu acest scop aici, ci pentru a face cercetare într-un studiu legat de antropologie. Însă în timpul lui liber îi invata pe copii de la fundație limba engleză într-un mod interactiv și original.

Cred că este important acum să știi limba engleză dacă vrei să te descurci. Copiii au prins, au prins, sunt deștepți! Bineînțeles, este o diferență de abilitate între ei, dar da, sunt deștepți”, a spus Gerard Weber, profesorul de engleză de peste ocean.

Profesorul nu este pentru prima dată în Româmia. El a mai fost aici în anii 90 și a revenit pentru a-și completa un studiu antropologic. S-a conectat la noile realități românești și își continuă astfel cercetările.

Și părinților, dar și pedagogilor voluntari ai fundației li se pare de un real ajutor fapul că micuții pot învăța, în joacă, o limbă străină și asta gratuit.

Postări asemănătoare

Start al cursurilor de vară GRATUITE organizate de Asociația Tehnopol pentru elevii de gimnaziu

Reperul

Militarii gălățeni donează sânge

Reperul

Un nou focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni

Maria Vlad Romaniţă