Reperul
Economic

Profesorii care oferă meditații trebuie să aibă PFA, II sau SRL și casă de marcat

ANAF reamintește că profesorii pot încheia un contract de prestări servicii și, dacă încasează contravaloarea meditațiilor în numerar sau cu cardul, trebuie să dețină casă de marcat.

Potrivit Codului fiscal, veniturile din activități independente cuprind “veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii, veniturile din profesii liberale și veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.”

De asemenea, profesorii care dau meditații nu au obligația de a avea casă de marcat în condițiile în care încasează banii aferenți exclusiv prin transfer bancar. Dacă totuși există și situații în care încasează în numerar sau folosind plata cu cardul, intervine obligația de a avea casă de marcat și/sau POS, după caz. Pentru sumele încasate cash sau cu cardul, profesorul va trebui să emită bon fiscal, deci să aibă casă de marcat pentru a fi în legalitate, existând, în acest sens, și case de marcat portabile.

În scopul înființării unui PFA sau a unui II, profesorul meditator trebuie să se înregistreze și să se autorizeze la Oficiul Național pentru Registrul Comerțului.

Dosarul pentru constituirea unui PFA trebuie să conțină actul de identitate, dovada sediului, specimenul de semnătură, precum și documentele care atestă pregătirea profesională.

Postări asemănătoare

Sindicatele propun un salariu minim brut de peste 2.500 de lei

Reperul

A fost semnat contractul colectiv de muncă la ArcelorMittal Galaţi. Vezi aici cu cât cresc salariile în combinat în 2018

Reperul

Apare prima bancnotă din România cu chipul unei femei

Reperul