Reperul
Social

Programare pentru vaccinul anti-Covid, la bibliotecă

Bibliotecarii gălățeni au sărit în ajutorul celor care vor să se vaccineze anti-Covid, dar fie nu beneficiază de acces la internet, fie nu au cunoștințele necesare și nu se decurcă cu tehnologia. Așa că, de astăzi, la sediul central al Bibliotecii ”V.A. Urechia” Galați, dar și la filiale, gălățenii sunt ajutați și asistați să se programeze pe platforma pentru vaccinarea anti-Covid. Primul beneficiar este un gălățean în vârstă de 67 de ani. Cu răbdare și cu îngăduință, bibliotecara reușește alături de pensionar să acceseze platforma și să creeze contul.

”Am stat ieri, toată ziua, și nu am reușit. Am aflat apoi de la o cunoștință care mi-a vândut pontul cu biblioteca. Și așa am ajuns aici, nu mă descurcam singur. Acum sunt înregistrat și să vedem… Este foarte bună ideea asta “, a spus Gheorghe Enache.

Din păcate, nu mai sunt doze de vaccin disponibile, dar odată contul creat, persoana se va descurca mai ușor. Dacă nu reușește să se conecteze, se întoarce la bibliotecă. Bibliotecarele îi pot ajuta pe bătrâni nu doar să se programeze la vaccinare. Aceeași situație se regăsește și la plata taxelor și impozitelor. Vârstnicii sunt învățați să își creeze conturi pe ghișeul.ro și, astfel evită cozile. Vestea a mers repede și în prima zi, biblioteca a avut la secțiile din cartiere și la sediul central 10 programări pentru vaccinare.

”Am lanasat de astăzi acest proiect în sprijinul comunității și ne bucurăm că foarte multe persoane și-au manifestat interesul de a veni atât la sediul central cât și la filiale pentru a fi ajutate să utilizeze cele două platforme: platforma care privește vaccinarea anti-Covid 19 și platforma prin care se pot plăti taxele și impozitele“, a precizat Corina Dobre, directorul Bibliotecii ”V.A. Urechia”.

Inițiativa bibliotecii va rămâne valabilă pe toată perioada de vaccinare, inclusiv pentru etapa de masă, atunci când se așteaptă ca accesarea platformei să fie mult de greu de făcut.

Postări asemănătoare

Crucile de gheaţă pentru Bobotează sunt gata

Maria Vlad Romaniţă

Gong final pentru al doilea proiect ERASMUS+ derulat de Grădinița „Dumbrava Minunată” din Brăila

Reperul

Crucea Roșie Galați a donat un sistem de ventilație pentru Terapia Intensivă COVID a Spitalului de Urgență

Maria Vlad Romaniţă