Reperul
Eveniment

Proiect. Actul de vânzare-cumpărare al unei mașini va putea fi încheiat și în formă electronică

Proiectul de OG prin care este vizată modificarea Codului fiscal prevede că “[a]ctul de înstrăinare-dobândire a mijloacelor de transport se poate încheia și în formă electronică și semnat cu semnătură electronică în conformitate cu prevederile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică (…)”.

Acesta se va putea încheia în format electronic indiferent dacă e vorba despre o tranzacție între două persoane cu domiciliul fiscal în țara noastră sau între o persoană rezidentă în România și una cu rezidență străină.

Totodată, proiectul stabilește că actul electronic de vânzare-cumpărare auto va trebui comunicat online autorităților, pentru a se opera radierea, înregistrarea sau înmatricularea mijlocului de transport, atât de către persoana care va vinde, cât și de cea care va cumpăra sau de către persoana împuternicită, după caz.
contractul electronic de vânzare-cumpărare auto se va folosi astfel:
-un exemplar semnat electronic de ambele părți rămâne la persoana care înstrăinează vehiculul;
-un exemplar semnat electronic de ambele părți rămâne la persoana care dobândește vehiculul;
-un exemplar rămâne în arhiva organelor fiscale locale implicate;
-un exemplar se depune la organul competent privind înmatricularea/ înregistrarea/ radierea mijloacelor de transport.
“În cazul unei hotărâri judecătorești care consfințește faptul că o persoană a pierdut dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport, aceasta se poate depune la organul fiscal local în formă electronică sub formă scanată cu mențiunea letrică ”Conform cu originalul” și semnată electronic (…) de către contribuabil”, mai scrie în proiectul de OG, care se va aplica doar după ce va fi aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Postări asemănătoare

Cod galben la Galați

Reperul

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Reperul

Reținuți după ce au atacat un taximetrist

Maria Vlad Romaniţă