Reperul
Administratie Economic

Proiect care învață mediul de afaceri să propună politici publice

* Proiectul li se adresează patronatelor, sindicatelor și organizațiilor neguvernamentale *

“Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est a demarat implementarea proiectului “TestIMM – Îmbunătățirea capacității mediului de afaceri pentru a propune politici publice alternative la inițiativele guvernamentale”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și își propune să îmbunătățească procesul legislativ care afectează mediul de afaceri”, se arată într-un comunicat transmis de PTIRSE.

Potrivit aceleiași surse, asociația va iniția parteneriate cu ONG-uri, patronate și sindicate din România, pentru a colabora la realizarea de noi propuneri de politici publice, va organiza traininguri pentru un număr de 120 de persoane membre în aceste organizații privind realizarea de propuneri de politici publice alternative pentru proiectele de acte normative și legislația aflată în vigoare și va dezvolta instrumente noi de comunicare și informare cu mediul administrativ de la nivel central.

“Prin intermediul proiectului, se vor realiza cinci propuneri noi de politici publice care vizează îmbunătățirea legislației care afectează IMM-urile, în conformitate cu principiul “Gândiți mai întâi la scară mică” al Small Business Act al Comisiei Europene. De asemenea, Beneficiarul va dezvolta aplicația TestIMM.ro, care va facilita procesul de elaborare a propunerilor de politici publice privind îmbunătățirea mediului de afaceri din România. Un rezultat important al proiectului îl constituie acceptarea de către autoritățile publice abilitate, a unui număr de cinci politici publice alternative la actele normative care afectează mediul de afaceri din România, alese din domenii precum legea prevenirii, legea salarizării, hotărârile de guvern care reglementează finanțările naționale pentru start-up-uri și IMM-uri, ordonanțe de urgență privind reglementarea unor măsuri privind stimularea absorbției de fonduri externe nerambursabile, legislația privind activitatea din domeniul turistic, regimul fiscal, achizițiile publice”, comunică PTIRSE.

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente. Proiectul se va implementa pe o perioadă de 16 luni, respectiv septembrie 2018 – ianuarie 2020 și are o valoare totală de 971.138,20 de lei.

Postări asemănătoare

Casele judeţene de pensii, obligate să ia în calcul toate actele ce atestă contribuţia la pensie

Reperul

Zeci de tractoare și sărărițe au deszăpezit Galațiul

Reperul

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenți, masteranzi şi doctoranzi prin proiectul AntRES 2.0

Reperul