Reperul
Administratie Galati

Proiect pilot pentru monitorizarea traficului

În cadrul ultimei ședinței ordinare a Consiliului Județean Galați, a fost aprobat un proiect pilot de monitorizare a traficului și a condițiilor meteo cu ajutorul senzorilor, camerelor video și a stațiilor meteo. Mai mult, în cadrul acestui proiect, care, în cel mai scurt timp, va fi depus spre finanțare cu fonduri europene, este prevăzut și un utilaj multifuncțional, care poate fi folosit atât vara, cât și iarna. 

“Este un proiect pilot, pe care îl vom implementa pe drumurile județene din zona transfrontalieră, respectiv pe DJ 242E Băneasa – Roșcani – Oancea și DJ242D Băneasa – Suceveni – Rogojeni, cele două drumuri fiind intens folosite pentru transportul mărfurilor din și către Republica Moldova. Senzorii vor ajuta la monitorizarea volumului de trafic și verificarea tonajului, iar stațiile meteo vor indica viteza vântului, cantitatea de precipitații și temperatura exterioară, precum și temperatura la nivelul părții carosabile, pentru a putea interveni preventiv în cazul în care sunt condiții de formare a gheții pe partea carosabilă. Mai mult, prin acest proiect vom achiziționa și un utilaj multifuncțional, care poate fi folosit  pentru tăierea vegetației, curățarea drumurilor și a indicatoarelor rutiere, împrăștierea materialului antiderapant și înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.   

Valoarea acestei investiții este de aproximativ 1,2 milioane de euro, proiectul urmând să fie depus în cadrul Programului INTERREG NEXT România – Republica Moldova. Partener în acest proiect este Consiliul Raional Hâncești.

Postări asemănătoare

După 27 de ani, Cornel Săndulescu nu mai este directorul „Braicar” Brăila

Reperul

Spitalul CFR Galați va fi preluat de Primărie

Reperul

Restricții de trafic pe strada Domnească

Reperul