Reperul
Social

Proiect. Toți cei ce vor să devină șoferi vor învăța conducerea defensivă și regulile de prim ajutor

„În cadrul pregătirii teoretice şi practice pe care o realizează persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obţinerea permisului de conducere, este inclus atât un curs de conducere defensivă, cât şi un curs practic de prim ajutor. Dovada absolvirii cursurilor se face prin diplomele de absolvire eliberate de unităţile autorizate conform legii şi prin ataşarea unor înregistrări audio-video care demonstrează activitatea derulată în cadrul cursurilor”, scrie în proiectul de lege, care, pentru a se aplica, trebuie adoptat de Parlament și semnat de președintele României.

Regulile privind cursurile de conducere defensivă urmează a fi stabilite prin ordin al Ministerului Transporturilor, iar regulile privind cursurile de prim ajutor urmează a fi stabilite prin ordin al Ministerului Sănătății.
„Evidenţa conducătorilor auto care au urmat cursuri de conducere defensivă se ţine de către Poliţia Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care evaluează anual eficienţa acestor cursuri raportat la gradul de implicare în accidente de circulaţie al absolvenţilor. Procedura de ţinere a evidenţei şi evaluare a eficientei se stabileşte prin ordin al Ministerului Afacerilor Interne”, se mai arată în document.

Postări asemănătoare

Încep Campionatele Naționale Individuale de Tenis pentru Seniori și SuperSeniori +35

Reperul

CNSU: Măsuri noi împotriva Omicron

Reperul

Obiceiuri și tradiții de Sf. Parascheva

Reperul