Reperul
Administratie Galati

Proiect unic de sterilizare în Galați

* Four Paws și Animal Society au pus acum 16 ani bazele unui proiect unic în lume: organizațiile salvează câini de pe stradă, care ulterior sunt integrați în familii, apoi selectați și antrenați să devină câini de terapie *

O organizație națională de protecție a animalelor (Animal Society) și una internațională (Four Paws) pregătesc o campanie unică de sterilizare a câinilor comunitari din Galați, cu implicarea comunității, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galați. „Agreat cu Primăria Galați, planul celor două asociații se întinde pe doi ani și se va desfășura în mai multe etape. Rezultatele acestuia vor fi măsurate de un institut sociologic profesionist, iar președintele Animal Society, dr. Anca Tomescu, a spus că speră ca, la finalul celor doi ani, Galațiul să devină un proiect pilot pentru rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor fără stăpân”, a comunicat municipalitatea.

„Suntem încântați de colaborarea cu una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul protecției animalelor și avem încredere că, la sfârșitul acestui proiect desfășurat pe doi ani, orașul nostru va deveni un model demn de urmat și de alte autorități locale, fie ele din România sau chiar Europa de Est” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

„Avem o experiență de peste 30 de ani în domeniul salvării și protecției animalelor și vă putem spune un lucru cert: că, dacă întreaga comunitate din Galați acceptă faptul că maidanezii de pe străzi sunt o problemă comună, a tuturor cetățenilor, dacă toți factorii de decizie ne sprijină și își dau mâna, atunci această problemă poate fi rezolvată într-un mod uman și eficient”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Four Paws și Animal Society au pus acum 16 ani bazele unui proiect unic în lume: organizațiile salvează câini de pe stradă, care ulterior sunt integrați în familii, apoi selectați și antrenați să devină câini de terapie.

Postări asemănătoare

Propunere PMP Galaţi: Subvenționarea chiriei din bugetul local, timp de 1-2 ani, pentru victimele violenţei domestice

Reperul

Poliția Locală începe, mâine, controalele de Mărțișor. Amenzi pentru comercianţii ilegali

Maria Vlad Romaniţă

Primarul Brailei minte!

Reperul