Reperul
Administratie Galati

Proiectul Rediscover, la final

Săptămâna aceasta s-a desfășurat conferința de închidere a proiectului REDISCOVER – Redescoperirea, expunerea și exploatarea moștenirii evreiești ascunse din Regiunea Dunării. Municipiul Galați a fost partener în acest proiect, alături de administrații locale și instituții culturale sau turistice din regiunea Dunării: municipiul Szeged (Ungaria) – lider de proiect, Szeged Tourinform (Ungaria), municipiul Timișoara, municipiul Regensburg (Germania), Institutul pentru Cultură, Turism și Sport Murska Sobota (Slovenia), municipiul Osijek (Croația), Muzeul Municipal Subotica (Serbia), municipiul Kotor (Muntenegru), municipiul Banja Luka (Bosnia și Herțegovina). Totodată, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale (Cluj-Napoca) a fost partener asociat al municipiului Galați. Proiectul a fost implementat în perioada iunie 2018 – mai 2021 și finanțat prin Programul Transnațional Dunărea.

”Obiectivul proiectului a fost explorarea patrimoniului cultural al comunităților evreiești și crearea de produse culturale și turistice competitive, cu posibilitatea includerii acestora în rețele turistice transnaționale. Activitățile pilot dezvoltate și implementate în strânsă legătură cu factorii interesați și comunitatea evreiască locală s-au concretizat la Galați într-un eveniment cultural desfășurat în mediul online – Festivalul Evreiesc Rediscover. Cu secțiuni bine definite și documentate, cu un design atractiv și cu premii simbolice, festivalul reprezintă o manifestare culturală ce încununează respectul pentru istoria, cultura și tradițiile Comunității Evreiești din Galați”, informează biroul de presă al Primăriei Galați.

Postări asemănătoare

„La Transurb, mai au puțin și scriu ALDE pe poartă”

Sorin Rugină

PNL Brăila: În loc să ceară recalcularea facturilor plătite de brăileni pentru apa de ploaie, primarul și colegii din PSD ameninţă

Reperul

Prof. univ. Ștefan Baltă: ”Cel care administrează cu adevărat trebuie să aducă bani, viziune, încredere și speranță”

Reperul