Reperul
Social

Propunere a Comisiei Europeane: Certificatul verde Covid să fie valabil doar 9 luni după vaccinarea cu schema completă

Comisia Europeană a propus ca începând din 10 ianuarie valabilitatea certificatului verde să fie limitată la 9 luni după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă şi a deschis de asemenea posibilitatea prelungirii acestei valabilităţi după administrarea dozei booster.
„Comisia propune axarea mai pronunţată pe abordarea «bazată pe persoană» pentru măsurile legate de călătorii şi o perioadă standard de valabilitate a certificatelor de vaccinare de nouă luni după schema principală de vaccinare”, transmite Comisia Europeană într-o declaraţie citată de Reuters.

„Comisia ar putea, la nevoie, să propună o perioadă corespunzătoare de valabilitate de asemenea pentru certificatele de vaccinare emise după un booster”, adaugă executivul comunitar.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a prezentat la o conferinţă de presă detaliile acestei recomandări, menţionând că Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare şi după vara viitoare „ca măsură pentru a facilita libera circulaţie în siguranţă” în interiorul UE.

Postări asemănătoare

Nu există risc de infertilitate în urma vaccinării anti-COVID

Reperul

Fetiţă maltratată de tată. Bărbatul a fost arestat

Maria Vlad Romaniţă

Teatrul Dramatic și-a suspendat activitatea din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă