Reperul
Politic

Propunere pentru opoziție: precampanie pentru desemnarea unui candidat unic!

* Propunerea este lansată de profesorul universitar Ionel Petrea, fost consilier judeţean PSD *

Candidaţii la fotoliul de primar, la alegerile locale din 2020, vor avea o misiune dificilă în lupta cu primarul în exerciţiu, social-democratul Ionuţ Pucheanu, care are avantajul unei maşini de vot bine unse, a declarat profesorul universitar Ionel Petrea în cadrul emisiunii „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila. Fost consilier judeţean din partea PSD, Petrea a părăsit partidul și a devenit foarte activ pe reţelele de socializare, temele propuse de el – care au legătură cu viața politică și cu administrația publică locală – stârnind polemici aproape de fiecare dată.

„În momentul ăsta e aproape imposibil să-l bată cineva pe Pucheanu, mai ales dacă vorbim despre alegeri ținute într-un singur tur de scrutin. Mașinăria PSD este atât de bine unsă, încât e al naibii de greu de învins”, a spus Ionel Petrea.

Profesorul universitar a lansat o propunere inedită: partidele de opoziție să-și desemneze câte un candidat şi să organizeze o presesiune de alegeri în cadrul căreia gălăţenii să aleagă unul dintre candidații propuși de partidele de opoziție. În felul acesta, opoziția ar avea, la alegerile locale din 2020, un singur candidat, comun, în lupta cu primarul Ionuț Pucheanu.

„Dacă celelalte partide își doresc să construiască o alternativă la actuala administrație, e o singură soluție: să se unească (…). O variantă de colaborare ar fi următoarea: fiecare partid de opoziție să-și desemneze câte-un candidat. Cei doi-trei candidați rezultați să fie supuși votului gălăţenilor, a miilor de gălăţeni interesați de stabilirea unui contracandidat la actualul primar, (…) să discutăm deschis, (…) trebuie să găsim un singur contracandidat. Cum îl stabilim? Negociem deschis, transparent și luăm decizia prin votul cât mai multor gălăţeni”, a afirmat fostul social-democrat.

Ionel Petrea a spus că această etapă preelectorală ar putea fi făcută atât prin vot electronic, cât și prin prezența în incinta unor „secţii de votare” clasice. El a menționat că va încerca să dialogheze cu liderii principalelor partide de opoziție din Galați pentru a le prezenta propunerea sa.

Postări asemănătoare

PSD Brăila a rămas fără organizația din comuna Mărașu

Reperul

DEMISIE | Directorul societății „Gospodărire Urbană” a demisionat la cererea primarului

Reperul

Consilierii PNL Galați au votat împotriva acordării unor distincții la ședința festivă CJ Galați

Reperul