Reperul
Eveniment Politic

Propuneri USR pentru Bugetul 2024

Consilierii locali USR Galați au făcut o serie de propuneri în cadrul dezbaterilor privind Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2024.  Consilierii USR Galați spun că amendamentele sunt axate pe sectoare cheie precum educația, sănătatea și siguranța în trafic, vizând îmbunătățiri substanțiale în aceste domenii vitale.

„În sfera educației, propunerile se concentrează pe modernizarea infrastructurii și serviciilor din grădinițe și creșe, inclusiv dotări și supraveghere video pentru a asigura un mediu sigur pentru cei mici. De asemenea, se dorește implementarea unui program de prim ajutor și introducerea programului „Masa caldă în școli”, subliniind importanța unei alimentații adecvate pentru dezvoltarea optimă a copiilor.

În ceea ce privește siguranța în trafic, propunerile includ semaforizarea intersecțiilor și reconfigurarea spațiilor pentru parcări, în vederea fluidizării traficului și prevenirii incidentelor.

În domeniul sănătății, accentul cade pe modernizarea și eficientizarea dispensarelor medicilor de familie, pentru a asigura un acces îmbunătățit la serviciile de sănătate. Acest lucru este crucial în contextul unei recomandări specifice de țară adresată României privind îmbunătățirea accesului la asistența medicală.

Pe lângă acestea, consilierii propun înființarea unui centru specializat pentru tratarea adicțiilor, recunoscând necesitatea unui sprijin personalizat pentru cei afectați, precum și un centru dedicat victimelor violenței domestice, oferindu-le acestora protecție, consiliere și resurse pentru reintegrarea socială. Aceste amendamente propuse, dintre care unele dintre ele venind dinspre colegii de Alianță de la Forța Dreptei Galați, precum și cele adoptate anii trecuți (parcare modulară, construirea Piațetei Studenților sau accesabilizarea locurilor de joacă pentru copiii cu dizabilități) ilustrează angajamentul ferm al consilierilor locali USR pentru îmbunătățirea calității vieții și securității comunității din Galați, evidențiind o preocupare reală pentru nevoile imediate și viitoare ale locuitorilor orașului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții USR Galați.

Postări asemănătoare

Pechea, Cavadinești și Frumușița, modernizate cu fonduri guvernamentale

Reperul

Ștefan Baltă: Să-i învățăm să nu mai mintă!

Reperul

O ședință furtunoasă la Consiliul Județean Galați

Reperul