Reperul
Braila Eveniment Galati

Protest al salariaților din penitenciarele Galați și Brăila

* Aceștia spun că sunt prost plătiți, sunt prea puțini și lucrează în condiții “medievale” *

Câteva zeci de angajați ai penitenciarelor din Galați și Brăila au protestat în fața Penitenciarului Galați. Ei le cer demisia directorului Administrației Penitenciarelor și a ministrului de justiție deoarece sunt prost plătiți, sunt mult prea puțini și lucrează în condiții considerate de mulți medievale.

,,O să începem să recurgem la acțiuni de forță majoră, și anume refuzul de a intra în serviciu pentru că nu ne mai dăm acordul să facem ore suplimentare mai multe decât prevede legea“, a precizat Costel Tecu, președintele sindicatului din Penitenciarul Galați.

Lucrătorii din penitenciare îl consideră pe ministrul justiției, Tudorel Toader, ca fiind principalul responsabil de situația în care ei se află, de temporizarea adoptării unui statut al polițistului din peniteciare, precum și de faptul că acum deținuții au mai multe drepturi decât agenții din penitenciar.

Pe data de 3 octombrie, sindicaliștii din penitenciare vor participa la un amplu protest în București.

Postări asemănătoare

Incendiul din Zona Liberă a fost stins în această seară

Maria Vlad Romaniţă

Scandal în plenul ședinței CJ Brăila pentru un proiect investițional în valoare de 240 de milioane de euro

Reperul

Reţinut după ce s-a urcat la volan deşi nu avea permis şi a intrat cu maşina într-un cap de pod. Un adolescent din maşină a fost rănit

Maria Vlad Romaniţă