Reperul
Economic Eveniment Galati Social

Protest la ArcelorMittal Galaţi: Sute de siderurgişti au forţat intrarea în turnul administrativ – VIDEO

* Oamenii cer creşterea cu 20% a salariilor şi sunt nemulţumiţi că negocierile au intrat în impas *

Protest în incinta combinatului siderurgic gălăţean. Câteva sute de persoane, nemulţumite de faptul că negocierea contractului colectiv de muncă este în impas, iar oferta angajatorului nu este nici pe departe suficientă, au protestat spontan. Oamenii s-au adunat în zona administrativă, la Turn, şi au intrat în interior scandând „Hoţii”. Tot atunci s-ar fi spart şi un geam în îmbulzeală.

„ArcelorMittal Galați îşi exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea Combinatului, dar și viitorul slujbelor, în noua realitate economică”, atât a precizat legat de acest subiect Dorian Dumitrescu, Country Communicator, ArcelorMittal România.

Oamenii vor cel puţin 20% la salariu şi nu acceptă doar creşterea de 50 de lei oferită de administraţie. Sindicatele se văd nevoite să ajungă, se pare, din nou la un conflict de muncă. „A fost un protest spontan. Au fost în jur de 600 de salariaţi. Interesant este că aceşti 600 au fost din toate sectoarele de activitate. Asta arată că este o nemulţumire constantă pe întreg perimentrul combinatului. Nimeni din conducerea combinatului nu a binevoit să vină în mijlocul protestatarilor şi pentru a asculta nemulţumirile oamenilor legate de salarii pe 2018, lucru foarte important, lucru care a făcut să se amplifice acest comportament al protestatarilor. Dacă membrii comisiei de negociere din partea administraţiei nu îşi modifică oferta, noi, în calitate de sindicat reprezentativ şi cu drept de a semna contractul colectiv de muncă pe anul 2018, suntem nevoiţi să folosim toate mijloacele de luptă legale, începând cu declanşarea conflictului de muncă”, a precizat Vasile Crişan, secretar general al sindicatului Siderurgistul din Combinatul ArcelorMittal.

Postări asemănătoare

Romulus Iaru: E vorba de o mare ticăloșie!

Sorin Rugină

Accident mortal în județul Brăila

Reperul

Găsit mort în puț

Maria Vlad Romaniţă