Reperul
Eveniment Galati Social

UPDATE: Conducerea Spitalului Judeţean face precizări legate de protestul spontan de astăzi al salariaţilor

UPDATE – Managerul Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Alina Dobrea, a făcut câteva precizări legate de protestul care a avut loc în această dimineaţă. Managerul susţine că, de fapt, nimănui nu i-a scăzut în mod real venitul, ci doar că aceia care au avut salariile mărite au primit spor minim, iar aceia care încă nu au primit salariile mărite au primit spor maxim. Cu două excepţii. “Colegilor noştri de la Anatomie Patologică și Medicină Legală le-a scăzut, într-adevăr, sporul de la 115% la maxim 85% conform noului regulament de sporuri, aici chiar nu aveam cu ce să îi ajutăm”, a precizat Alina Dobrea.

Amintim că, astăzi, aproape 200 de cadre medicale din Spitalul Judeţean din Galaţi au întrerupt lucrul timp de câteva ore pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de reducerea sporurilor şi de discriminările care au loc între aceleaşi categorii de personal din secţii diferite.

Trebuie precizat că astăzi au protestat, timp de o oră, pentru a doua zi la rând, şi 20 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase.


* Cadrele medicale sunt nemulţumite de reducerea sporurilor şi de discriminările ce au loc între aceleaşi categorii de personal din secţii diferite *

Protest spontan la Spitalul de Urgență din Galați. Aproape 200 de cadre medicale au întrerupt lucrul în această dimineaţă pentru câteva ore ca să-și arate nemulțumirea față de sporurile scăzute, dar și față de discriminarea adusă de noile prevederi ale Legii salarizării între aceleași cadre medicale, dar din secții diferite.

Oamenii au fost chemați la negocieri de conducerea spitalului, dar nu s-a ajuns la nici o concluzie.

Protestul a fost unul spontan, dar Sindicatul Sanitas susține doleanțele oamenilor și deja se strâng semnături pentru a se  declanșa conflictul de muncă. O hotărâre în acest sens se va lua astăzi, la București, în cadrul Consiliului Național al sindicatului.

Spitalul Clinic de Urgență este al doilea spital gălățean unde au avut loc proteste spontane din pricina scăderii veniturilor, după Spitalul de Boli Infecțioase.

Postări asemănătoare

Comunicat de presă: Obiectivul CS Șah Club Galaţi în 2018, clasarea pe podium la Superliga Națională de Șah pe echipe masculine de seniori

Reperul

Moș Crăciun pe bicicletă le împarte daruri copiilor din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Ministerul Sănătății a anunțat epidemie de gripă în România

Maria Vlad Romaniţă