Reperul
Eveniment Galati Social

Protest spontan la Spitalul de Boli Infecţioase din Galați

* Asistenții și infirmierii se plâng că le-au scăzut veniturile și cu câteva sute de lei *

Câteva zeci de asistente și infirmiere din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Galați au protestat spontan, marți, timp de o oră, nemulțumiți că le-a scăzut salariile din pricina plafonării valorii sporurilor. Unii se tem că nu vor mai face față plăților către bănci deoarece au luat mai puțin cu 150, 250, 300 de lei sau chiar mai mult.

Reducerea veniturilor vine în urma micșorării unora dintre sporuri, dar și a faptului că norma de hrană este de acum impozitată. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Mihaela Debita, recunoaște că anumite sporuri au scăzut ca valoare maximă, cum ar fi cel de HIV, de la 50-100% la 50-85%, dar că nu s-ar înregistra mari reduceri salariale per total. În schimb, odată cu reducerea valorii maxime a sporurilor și a impozitării normei de hrană, s-au redus și unele venituri.

Protestatarii au susținut că activitatea spitalului nu a fost afectată deoarece au ales să iasă la o oră la care nu erau mulți pacienți. Conducerea spitalului îi contrazice, spunând că, dacă au ieșit doi din trei asistenți care erau pe o secție, activitatea a fost afectată.

Mișcările de protest s-ar putea să continue.

Postări asemănătoare

Centru de excelență în domeniul dermatologiei, la Galați

Reperul

Europarlamentarul Dan Nica, liderul PSD Galați: Cercetătorii români trebuie să aibă acces la fondurile europene

Reperul

Examenele de absolvire la programele de formare profesională vor putea fi susținute și online

Reperul