Reperul
Braila Eveniment

PSD a câștigat detașat alegerile la Brăila

Marian Dragomir și Francisk Chiriac au mai câștigat câte un madat de primar, respectiv de președinte al CJ Brăila. De asemenea, PSD a câștigat și majoritatea în CLM și CJ.

Brăila va fi condusă în următorii 4 ani de aceeași politicieni. Astfel, în urma votului de ieri, atât Marian Dragomir cât și Francisk Chiriac au mai câștigat câte un mandat de primar, respectiv de președinte al CJ Brăila. În această dimineață, după numărarea voturilor din majoritatea secțiilor de votare, Dragomir obținuse 63% din voturile celor prezenți la urne, în vreme ce principalul sau contracandidat, reprezentantul Brăila Nouă, Lucian Căprariu, obținuse doar 17%. Următorii clasați, la diferență foarte mare, erau Mihai Isvoranu (Alianța USR – PLUS) cu 7% și Ionel Adetu (PMP) cu 4%. În ce privește Consiliul Local Municipal, PSD obținuse 50% din voturi, urmat de PNL – 18%, USR – 6,86%, PMP – 6,48% și Brăila Nouă – 2,60% .

În ceea ce privește președinția CJ Brăila, Francisk Chiriac obținuse 50% din voturile alegătorilor, urmat de liberalul Cătălin Boboc, cu un procent de 24%. Următorii clasați erau Viorel Botea (PMP) cu 7% și Cătălin Stancu (USR-PLUS) cu 6%. La CJ Brăila, situația stătea în felul următor: PSD – 47%, PNL – 26%, PMP – 7%, USR – 5,66%, PRO – 2,63%,  independentul Ovidiu Nechita – 2%. Vom reveni cu rezultatele finale ale alegerilor locale.

Postări asemănătoare

După două săptămâni în care Brăila a fost declarat județ verde, azi a apărut un nou caz de COVID 19

Reperul

Restricții de trafic în acest sfârșit de săptămână

Reperul

Rezultate finale BAC 2018: Rata de promovare a crescut cu 2,4% în județul Galați