Reperul
Politic

PSD Brăila cere demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului

* Acesta este mandatul cu care noul președinte al PSD Brăila, deputatul Mihai Tudose, merge astăzi la Comitetul Executiv Național al PSD *

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc imediat după Conferința Județeană în care a fost ales președinte al PSD Brăila, deputatul Mihai Tudose a făcut declarații tranșante legate de modul în care va acționa astăzi, în cadrul CExN al PSD, în baza mandatului primit de la colegii de filială.

“Am solicitat colegilor un mandat pe baza acelei moțiuni – scrisori, cum s-a spus în presă, dar care, de fapt, este o moțiune -, pentru mâine (n.r. – astăzi) în CEx, și am primit mandatul să susțin în continuare acel demers asumat de domnul senator Ion Rotaru, tot în baza unei consultări cu colegii în Biroul Executiv Județean Brăila, acum două săptămâni, și consfințit astăzi la nivel de conferință. Adică la nivel maxim posibil. O să ne menținem punctul de vedere susținând acest demers. Pe scurt, acesta este mandatul meu. (…) Acea moțiune prezentată și asumată de cei trei colegi – pentru că aceștia nu sunt singurii semnatari, ei și-au asumat-o în numele unui colectiv – a fost prezentată, dezbătută deja. Nu este prima dată când o vorbim aici, dar ca să avem un vot, dată fiind și schimbarea de ștafetă la Brăila, ca să nu existe discuții mâine (n.r. – astăzi), a fost un vot în conferință. Repet, organul suprem al organizației de la Brăila”, a comentat Tudose, adăugând că nu va cere eliminarea lui Dragnea din fruntea partidului ci pur și simplu, demisia.

Prezent la Conferința Județeană, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă, care este președinte executiv PSD, să preia conducerea interimară a partidului după eventuala plecare a lui Dragnea. “Grupul de inițiativă își asumă tot ce e scris acolo. Da, pot să vă confirm că eu, cel puțin, am avut o discuție cu doamna prim-ministru și am rugat-o în numele grupului să fie de acord cu acest lucru. Acum, domnia sa rămâne să ne spună dacă va fi de acord sau nu. Dar noi am rugat-o să rămână în continuare, fiind președinte executiv, o perioadă președinte interimar al partidului. Bineînțeles, obiectivul nostru principal este guvernarea. Că de la asta am plecat. Asta înseamnă să menținem coaliția cu ALDE, asta înseamnă să ne aducem înapoi toți parlamentarii care au plecat, pentru că riscul este mare dacă menținem situația de astăzi, adică aceștia să rămână independenți, să plece la alte partide. Eu cred că dacă se va produce acest lucru. (…) Sigur că după aceea, pe parcurs, vom discuta eventuale remanieri guvernamentale, dar asta va decide prim-ministrul ce remanieri se vor face”, a mai punctat Stănescu.

Acesta a ținut să adauge că, din punctul său de vedere, Dragnea ar trebui să demisioneze oricum, indiferent de numărul celor care îi solicită acest lucru.

Postări asemănătoare

Ștefan Baltă: Opoziție serioasă la Galați nu există!

Sorin Rugină

Cîrligea, despre revoluţia fiscală: Declarații iresponsabile care-ți suie lumea-n cap!

Sorin Rugină

Gîdei: Europarlamentarul e cea mai bună poziție din politica românească

Sorin Rugină