Reperul
Politic

PSD Brăila nu-l susține pe Dan Nica, liderul PSD Galați, pentru alegerile europarlamentare

* Social-democrații brăileni spun că au candidat propriu și nu pot susține candidatura lui Dan Nica pe lista pentru Parlamentul European * La Galați, primarul Ionuț Pucheanu (PSD) spune că este vorba de un conflict artificial *

Recenta declarație a lui Marian Oprișan, conform căreia Regiunea Sud Est îi va susține pe listele pentru alegerile europarlamentare pe Dan Nica și Andi Cristea, a generat discuții în PSD Brăila.

Oprișan, președintele CJ Vrancea, a spus că decizia de a-i susține pe cei doi a fost luată după consultări cu toate organizațiile PSD din județele regiunii, inclusiv Brăila.

Într-un material apărut în cotidianul Obiectiv Vocea Brăilei, senatorul Ion Rotaru, președintele interimar al filialei PSD Brăila, a negat că l-ar susține pe Dan Nica pentru funcție de eurodeputat. „Nu pot să îl susțin pe Dan Nica, atâta timp cât am candidat de la Brăila (…). Propunerea noastră este Carmelia Dragomir, secretar de stat la Mediu”, a declarat Rotaru pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Despre o eventuală susținere a lui Dan Nica de către filiala brăileană a PSD a vorbit și Mihai Tudose, care a plecat de la conducerea PSD Brăila și a intrat în Partidul ProRomânia. „Ar fi jenantă această situație. E cu dispreț pentru brăileni (…). Să susții Galațiul și pe unul care a cam făcut rău Brăilei mi se pare jenant (…). Una e să susții partidul din care faci parte, alta pe Nica”, a declarat Mihai Tudose pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Primarul municipiului Galați, social-democratul Ionuț Pucheanu, a comentat aceste afirmații la Realitatea Tv Galați-Brăila. „Nimeni din organizația PSD Galați, mai ales domnul Nica, nu are vreo problemă cu cineva anume din organizația PSD Brăila (…). La nivelul relației primar – primar, primar – președinte CJ, atât la Galați, cât și la Brăila, relațiile sunt mai mult decât de bună colaborare. Aș putea spune că sunt de prietenie, dincolo de declarațiile dumnealor mai mult sau mai puțin inspirate. Cred că toți mai cedăm uneori presiunii puse de către presa locală. Sau poate e o strategie de-a lor de a câștiga alegerile. Poate că acest conflict cu Galațiul generează efervescența necesară de a merge mai departe, politic vorbind (…). Nouă, celor din Galați, ni se pare un conflict artificial”, a declarat edilul-șef de la Galați.

Postări asemănătoare

Adrian Tabarac (PNL): Ni se cere să respectăm statul de drept, iar asta deranjează PSD

Reperul

Sorin Ioniță a renunțat la cursa pentru consilier municipal

Reperul

Un gălățean la Guvern

Reperul