Reperul
Administratie Galati Politic

Pucheanu: Dacă domnul deputat Rodeanu a ajuns să minimizeze statutul SEAP-ului, înseamnă că a ajuns total din întâmplare acolo unde a ajuns

* Primarul Galațiului a răspuns astfel acuzațiilor lansate de parlamentarul USR, care a arătat că, în mandatul actualului edil, firma președintelui executiv al TSD Galați, care este și finul lui Pucheanu, ar fi câștigat 304 contracte de achiziții publice și licitații în valoare de peste 850.000 de lei *

Deputatul USR de Galați, Bogdan Rodeanu, a lansat zilele trecute un atac la adresa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Rodeanu a arătat, într-o postare, că în mandatul actualului primar, firma președintelui executiv al TSD Galați, care este și finul lui Pucheanu, ar fi câștigat 304 contracte de achiziții publice și licitații în valoare de peste 850.000 de lei.

“Săptămâna trecută, gălăţenii au aflat chiar de la primarul PSD Ionuţ Pucheanu că acesta a inaugurat o investiţie foarte importantă a municipalităţii: un sistem GPS pentru 30 de maşini ale Poliţiei Locale, care a costat 97.610 lei ( fără TVA). Ce nu a spus primarul PSD Pucheanu este că firma care a furnizat sistemul instalat pe maşinile Poliţiei Locale se numeşte Bussiness Cabu SRL şi aparţine unei membre a Biroului Politic al Organizaţiei Municipale a Tineretului Social Democrat. Soţul acesteia, Gafton Costel, este preşedinte executiv al TSD Galaţi, fost candidat PSD la alegerile locale din 2016 (pe loc neeligibil), actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi SA şi director comercial al SC Business Cabu SRL. Iată care este problema identificată: preţul de 97.610 lei, adică 20.955,35 euro la cursul din 29 noiembrie 2018 (data publicării în SEAP a notificării de atribuire la cumpărarea directă) înseamnă, pentru 30 de maşini, suma de 698,51 euro pentru fiecare maşină de poliţie. E mult”, a scris deputatul USR Bogdan Rodeanu.

Primarul Ionuț Pucheanu a răspuns, în ediția de marți seară a emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, la acuzațiile ce i-au fost aduse de Rodeanu. Edilul l-a acuzat pe deputatul USR că a început campania electorală pentru a se poziționa ca lider în Alianța 2020 USR+PLUS.

“Documentarea acestui subiect de presă a fost făcută cu datele de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice n.r.), sistemul oficial prin care poți achiziționa ceva. Este cel mai legal mod cu putință de a achiziționa orice (…). Dacă domnul deputat Rodeanu a ajuns să minimizeze statutul SEAP-ului, SICAP cum i se spune mai nou, (…) înseamnă că și-a greșit meseria și a ajuns total din întâmplare acolo unde a ajuns”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu la Realitatea TV Galați-Brăila.

Pucheanu a negat că ar avea vreo implicare în contractele pe care firma SC Business Cabu SRL le-ar fi câștigat cu APDM, Direcția de Sănătate Publică, Ecosal, Calorgal sau Poliția Locală, menționând că prin intermediul SEAP nu se pot face niciun fel de aranjamente pentru a se truca licitații.

Declarația video a primarului Ionuț Pucheanu poate fi urmărită mai jos.

Postări asemănătoare

I.Pucheanu: ”Eu cred că relația Transurb-Primărie a fost neserioasă de la început”

Sorin Rugină

Andrei Postică este noul președinte USR-PLUS Galați

Reperul

S-a semnat contractul pentru construirea drumului expres Brăila-Galați

Reperul