Reperul
Administratie Braila Galati Politic

Pucheanu: PSD Brăila încearcă să câștige puncte electorale valorificând “neînțelegerile” istorice dintre gălățeni și brăileni

* Ionuț Pucheanu răspunde astfel declarațiilor făcute de omologul său de la Brăila, Marian Dragomir, care a afirmat că primarul Galațiului și PSD Galați nu își doresc asocierea cu Brăila *

Meci al declarațiilor între primarii municipiilor Brăila și Galați, Marian Dragomir și Ionuț Pucheanu. După ce în prima parte a mandatului lor anunțau că au reluat cu succes negocierile pentru constituirea asocierii Galați-Brăila în vederea dezvoltării zonei, se pare că și ei, ca și predecesorii lor din administrația locală, au ajuns cu discuțiile într-un blocaj, chiar dacă amândoi sunt colegi de partid și reprezentanți ai generației tinere din PSD.

Războiul declarațiilor l-a început edilul de la Brăila, Marian Dragomir, care a afirmat că asocierea Galați-Brăila nu este dorită de partea gălățeană. „Nu facem asocierea pentru că nu putem să semnăm doar noi singuri. Pot să vă confirm că primarul Galațiului și PSD Galați nu își doresc asocierea”, a declarat Dragomir pentru presa brăileană.

Replica a venit, joi seară, de la primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. Invitat în emisiunea „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, Pucheanu a declarat că PSD Brăila încearcă să câștige puncte electorale valorificând „neînțelegerile” istorice dintre gălățeni și brăileni. „Din păcate, colegii mei de acolo încă au senzația că un pseudo-conflict cu Galațiul – e o părere personală – le poate aduce un plus la nivel electoral, e singura argumentație logică și, într-o oarecare măsură, și faptică”, a spus edilul Galațiului.

Pucheanu a adăugat că „la Galați, lumea e relaxată, lumea e pozitivă, lumea vrea să construiască” și a amintit că primii pași în vederea realizării asocierii dintre Galați și Brăila au venit din partea Galațiului.

Primarul Galațiului a admis, totuși, că discuțiile au intrat în impas, dar a precizat că acest lucru s-a întâmplat din cauza unor „mici neajunsuri”. „Într-adevăr, sunt mici neajunsuri asupra cărora nu am reușit să convenim încă. (…) Înțeleg și îi dau dreptate domnului Marian. Cred că unui sediu comun acestei asocieri i-ar sta bine între Galați și Brăila. Din păcate, pentru a putea avea un sediu comun între Galați și Brăila, această asociere trebuie să funcționeze. Ca să funcționeze și să atragă fonduri sau fiecare entitate parte a acestei asocieri să poată contribui cu partea ei de finanțe, ar trebui să aibă un statut juridic. Ca să ai un statut juridic, îți trebuie un sediu. Convenția a fost că cel care dă sediul, ca și locație, pierde directoratul, care, la momentul discuției, ar fi fost asigurat de o persoană agreată din partea brăileană. (…) Noi de un an și jumătate am blocat o clădire care s-ar preta unui astfel de sediu și care ar putea fi utilizată de mâine, dar eu nu am văzut nici o propunere din partea dumnealor”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Urmăriți mai jos declarația video a edilului de la Galați.

Postări asemănătoare

Proiect cu fonduri europene pentru Spitalul Județean

Reperul

Edouard Martin, PE: Mittal este campion mondial la ajutoare de stat

Sorin Rugină

Fosta clădire a cinematografului „Dacia” va intra în modernizare

Reperul