Reperul
Administratie Galati

Pucheanu: Toate microcentralele de cartier vor fi funcționale până cel târziu pe 6 decembrie

* Edilul șef a adăugat că, la anul, autoritățile vor încerca să realizeze branșamente individuale, astfel încât să poată fi deconectați doar rău-platnicii, nu și vecinii acestora *

Toate microcentralele de cartier vor fi funcționale până pe 6 decembrie, a anunțat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galați-Brăila. Totodată, edilul șef a anunțat că, în anul 2019, autoritățile vor încerca să realizeze branșamente individuale, astfel încât să poată fi deconectați doar rău-platnicii, nu și vecinii acestora. “În perioada 1-6 decembrie, toate cele 24 de microcentrale vor furniza energie termică gălățenilor. (…) În anul care vine, vom încerca să facem branșare separată a fiecăruia. (…) Fiecare dintre noi trebuie să plătim pentru ceea ce beneficiem. Nu poți să acumulezi datorii de sute de milionane de lei la întreținere, nimeni să nu te întrebe de nimic, și din cauza ta să stea câteva zeci de apartamente în frig. (…) De anul viitor vom face branșări individuale, astfel încât, dacă cineva nu plătește, să decuplăm doar acea persoană, iar cei care sunt bun-platnici să beneficieze în continuare de căldură”, a afirmat primarul.

Revenind la situația din momentul de față, Pucheanu a adăugat că toate școlile din municipiul Galați au acum căldură. “Mi s-a confirmat, când am luat-o la pas prin școli, că omul sfințește locul. Acolo unde unitățile de învățământ au avut directori responsabili, care să se îngrijească din timp de contracte, lucrurile au mers pe repede înainte. Am avut școli unde am descoperit cu stupoare că nu aveau contract la gaze. Și așteptau! Ce? Nu mă întrebați! Am avut un caz (…) în care, la un liceu, deși au avut din primăvară bani pentru achiziționarea unei centrale, undeva în toamnă și-au dat seama că nu se pricep să facă achiziția publică și au trimis banii înapoi la Primărie”, a declarat edilul șef la Realitatea TV Galați-Brăila.

Potrivit primarului, în prezent sunt peste 12.000 de dosare pentru acordarea ajutorului financiar de 3.000 lei pentru achiziționarea de instalații alternative de producere a apei calde și a căldurii, iar Primăria încă mai primește astfel de solicitări de la cetățeni.

Postări asemănătoare

Microcentralele de cartier sunt gata, dar la blocuri au apărut deja avariile

Reperul

Consiliul Local Galați a aprobat extinderea UPU de la Spitalul de Copii

Reperul

Șefia Spitalului Județean de Urgență Brăila rămâne la dr. Delia Râșnoveanu

Reperul