Reperul
Administratie Economic Galati Politic

Pucheanu: În ultima perioadă cad capete

* Primarul Galațiului a spus că nu va ezita să ia cea mai drastică decizie față de directorii neperformanți, așa cum a procedat cu Costică Voicu, Silviu Bacalum, Laurențiu Jalbă și Genica Totolici *

“Legat de evaluări și reevaluări, în ultima perioadă cad capete”. Așa a descris primarul Ionuț Pucheanu ceea ce se întâmplă în Primăria Galați și în companiile aflate în subordinea municipalității. Pucheanu a apreciat că nu va ezita să ia cea mai drastică decizie împotriva directorilor din subordinea sa, care nu vor performa managerial.

Declarațiile au fost făcute la Realitatea TV Galați-Brăila în contextul discuțiilor legate de contractul dubios de concesiune a unei părți din terenul deținut de Parcul Industrial Galați către o companie ucraineană, fără acordul Primăriei sau al Consiliului Local Galați. Trebuie spus că, între 2003 și 2017, municipalitatea gălăţeană a pompat în societatea Parc Industrial SRL, al cărei unic acționar este Consiliul Local, suma de 4,3 milioane de euro, fără ca această societate să producă venituri.

“În ultimul an, am câteva ‘scalpuri’ la activ, deși asta nu e menirea mea. Sper ca oamenii să fi înțeles că nimeni și nimic nu-i poate salva atâta timp cât nu performează la nivelul aşteptărilor”, a declarat primarul gălățean, făcând trimitere la directorii demiși în mandatul său: Costică Voicu de la Parcul Industrial, Silviu Bacalum și Laurențiu Jalbă din Primărie, precum și Genica Totolici de la Transurb.

Ionuț Pucheanu s-a ferit să comenteze performanțele obținute de Cătălin Vasiliu, directorul Zonei Libere Galați, o companie ale cărei profituri au scăzut simțitor în ultimii ani. Astfel, în 2011 compania a avut un profit de 1.134.050 de lei, în 2012 a înregistrat un profit de 1.091.915 de lei, ajungând în 2015 la un profit net de doar 41.000 de lei. Ceva mai bine a stat în 2016, când profitul net al companiei a fost de 196.000 de lei. Primarul a comentat această non-performanță a lui Vasiliu, spunând: “Drumul meu e într-o direcție. Cine nu poate să țină direcția și ritmul impus, asta e, ne despărțim. Fără ranchiună. Lucrurile trebuie să evolueze”.

Cătălin Vasiliu a devenit directorul Zonei Libere în mandatul fostului primar, Marius Stan, după ce a ales să părăsească PNL Galați pentru a-l urma pe fostul edil la UNPR.  De altfel, una dintre firmele lui Vasiliu, MKV Amtech Engineering, înființată în iulie 2014, a reușit performanța de a obține în august 2014, adică la numai o lună de la începerea activității,  un contract cu Primăria Galați  în valoare de 32.059 de lei plus TVA, fără licitație și fără ca firmă să aibă vreun angajat.

Vom reveni cu amănunte despre activitatea și firmele lui Cătălin Vasiliu, unul dintre acei oameni politici “atârnaţi” de funcții publice bine remunerate.

Postări asemănătoare

Următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022

Reperul

Ștefan Fusea, despre criza economică: ”Anul greu abia acesta va fi”

Reperul

Locul lăsat liber în Consiliul Local Brăila de Sorin Gălbinaș a fost vacantat

Reperul