Reperul
Social

Pui de cucuvea salvat de SMURD Galați

Un pui de cucuvea a fost salvat din ghearele a trei pisici, din cartierul gălățean Micro 39. Micuțul căzuse dintr-un cuib, iar norocul lui a fost că totul s-a întâmplat lângă sediul de pompieri SMURD din cartier.

”Puiul a fost salvat după niște eforturi conjugate ale turei de zi și de noapte. La schimb de gardă, în fața bazei noastre, am găsit un pui de bufniță încolțit de pisici pe care l-am luat cu greu. El s-a speriat, a fugit, a intrat sub mașini”, a spus Horațiu Caracaș, din cadrul SMURD Galați.

Unul dintre pompieri a luat puiul și l-a dus la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Focșani.

”Dacă nu are probleme de sănătate, urmează un program de reabilitare. Asta înseamnă un program prin care animalul respectiv va fi învățat să se descurce singur după care este, bineînțeles, eliberat în natură”, a spus George Vlad din cadrul Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice Focșani.

Aceste păsări s-au adaptat în orașe, spun biologii, și chiar sunt utile pentru că se și cu rozătoare. 

”Este vorba despre un pui de cucuvea care face parte din familia păsărilor de noapte, popular denumite bufnițe. Probabil a căzut din cuibul pe care îl are încercând să ia primele lecții de zbor. Ele sunt specii care s-au adaptat să trăiască pe lângă om. Habitatul urban este și pentru ele o casă. Își găsesc cu ușurință adăpost“, a explicat Mihaela Cristescu, biolog la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați.

Sursa foto: Facebook 

Postări asemănătoare

Galați | Acțiune civică pentru responsabilizarea pietonilor

Microcentralele de cartier sunt gata, dar la blocuri au apărut deja avariile

Reperul

În weekend se trece la ora de iarnă

Reperul