Reperul
Eveniment Galati

Răfuială între minori

Patru băieți, din Galați, cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani, au fost atacați pe stradă de alți doi adolescenți. Unul dintre agresori i-a amenințat pe tineri cu un cuțit.

„Inspectoratul de Poliție Județean Galați a  fost sesizat, prin apel la S.N.U.A.U 112, cu privire la o agresiune fizică ce ar fi avut loc pe strada Costache Conachi din municipiul Galați. La scurt timp după apelul telefonic, la sediul Secției 3 Poliție Galați, s-au prezentat patru minori, cu vârste cuprinse între 15 – 17 ani, care au reclamat că, în timp ce se deplasau pe strada Costache Conachi, în momentul în care s-au intersectat cu alți 2 minori, aceștia din urmă i-ar fi agresat fizic, fără niciun motiv.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, iar în urma activităților investigative efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba despre doi minori, cu vârstele de 16, respectiv 15 ani, ambii din municipiul Galați. De asemenea, s-a stabilit că minorul de 15 ani, în momentul agresiunii, ar fi amenințat victimele cu un obiect tăietor-înțepător (briceag) și, împreună cu celălalt minor, le-ar fi urmărit chiar și după ce acestea au traversat strada în fugă, pentru a scăpa.
După probatoriul administrat în cauză, în care a fost extinsă urmărirea penală și cu privire la infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, la data de 28 martie 2024, față de minorul cu vârsta de 16 ani a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Totodată, față de minorul de 15 ani, urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru stabilirea discernământului, iar cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale a celor doi adolescenți și luarea măsurilor legale care se impun”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Al doilea deces cauzat de gripă în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Arderea de deșeuri, substanțe sau obiecte, pedepsită cu închisoarea de până la cinci ani

Reperul

La Brăila,copaci căzuți și mașini avariate, în urma furtunii de aseară

Reperul