Reperul
Economic Social

RAR a lansat astăzi aplicația „ISTORIC VEHICUL”

* Aplicația poate fi accesată gratuit și furnizează în timp real informațiile esențiale despre un vehicul înregistrat în baza de date a Registrului Auto Român *

Începând de astăzi, orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro, a anunțat RAR. Condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR.

„Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul. Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP”, a comunicat RAR.

Instituția precizează că datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul informatic.

Dacă aplicația este accesată în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.

„Aplicația reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul”, a explicat RAR.

În viitor, RAR are în vedere extinderea domeniului informațiilor oferite prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul, însă este posibil ca aceste informații să fie furnizate contracost.

Postări asemănătoare

Nu se închid piețele!

Reperul

Concurs de creație culinară pentru liceeni

Reperul

Anchetă la Spitalul Județean după ce pacienții au spus că au fost obligați să se testeze în privat

Maria Vlad Romaniţă