Reperul
Braila Eveniment

Răzbunare după moartea unei tinere lăuze la spitalul județean din Brăila (VIDEO)

O ambulanță din Brăila a fost vandalizată de susținătorii familiei Anei Maria Păduraru, o tânăra de 19 ani care a murit la Spitalul Judeţean Brăila, la o lună după ce a născut.

Conform părinților fetei și a primelor rezultate ale autopsiei, tânăra a murit din cauza unei septicemii, cauzată de faptul că medicii nu i-ar fi eliminat, după ce a născut, toată placenta, iar aceasta s-a infectat. Tânăra a ajuns la UPU Brăila pe data de 1 noiembrie, acuzând dureri la un picior. A fost trimisă acasă cu tratament antiiflamator. A doua zi s a întors la Urgențe cu dureri cumplite în tot corpul.

Deși a spus că este lăuză, nu a fost trimisă și la Maternitate pentru verificări. S a bănuit că ar avea meningită și a primit tratament pentru așa ceva însă, în câteva ore, a murit. Concluzia medicilor legiști – embolie pulmonară, tulburări de coagulare şi stare post parțum.
În plus, aceștia au constatat că organismul fetei erau 2 centimetri pătraţi de placentă necrozată, semn că la naştere nu a fost îndepărtată toată placenta, lucru care a dus la septicemie.

În acest moment, atât IPJ Brăila, cât și Spitalul Județean de Urgență Brăila au deschis anchete pentru a stabili cine se face vinovat de moartea tinerei. Și ministrul Sănătății a solicitat o anchetă în acest sens.

Nemulțumiți de cum se mișcă lucrurile, rudele și prietenii tinerei au protestat două seri la rând în fața Spitalului Județean de Urgență Brăila. În această seară, câțiva protestatari au aruncat cu pietre într o ambulanță care trecea pe lângă ei, spărgând unul dintre geamurile mașinii. Din fericire, nici cei doi pacienți care se aflau în salvare, nici asistenta sau șoferul nu au fost răniți. În cauză a fost sesizată poliția, care a deschis dosar de cercetare penală.

 

Postări asemănătoare

Cod roșu de inundații

Maria Vlad Romaniţă

A încălcat ordinul de protecţie dat de Judecătoria Galaţi și s-a ales cu dosar penal

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Conducea cu o alcoolemie de 2,06 mg și fără permis

Maria Vlad Romaniţă