Reperul
Eveniment

Razie după taximetriști

În Galați și Tecuci, pe 12 și 13 mai, s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, cu participarea efectivelor de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, având ca scop verificarea legalității transportului rutier în regim de taxi, precum și a transportului alternativ cu autoturism și conducător auto.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 160 de contravenţii, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.000 lei.

Din totalul sancțiunilor, 105 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, republicată și 55 pentru nerespectarea legislației în vigoare privind transportul în regim de taxi și transportul alternativ.

Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost retrase și nouă autorizații taxi.

De exemplu, la data de 12 mai 2022, polițiștii au depistat un bărbat, de 26 de ani, care efectuând transport de persoane în regim de taxi, pe raza municipiului Galați, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni care traversau strada pe marcajul pietonal, iar la plecarea de pe loc a manifestat un comportament agresiv în trafic.

Polițiștii l-au sancționat cu amendă în valoare de 2. 320 de lei și i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot în municipiul Galați, un bărbat care efectua transport de persoane în regim de taxi, nu a putut prezenta certificatul de competențe profesionale (atestat), polițiștii constatând și că lampa taxi era scoasă din funcțiune, iar la interior nu era afișat, la loc vizibil, ecusonul taxi cu nume, prenume și fotografie.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2. 000 de lei și s-a luat măsura retragerii ecusoanelor taxi și a autorizației de taxi.

Cu ocazia aceleiași acțiuni, a fost constatată comiterea unei infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Astfel, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe Bulevardul Marea Unire un autoturism inscripționat ”Taxi”, iar bărbatul, de 41 de ani, identificat la volan, a fost testat alcoolscop.

Întrucât valoarea înregistrată de aparatul etilotest a fost de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal.

Postări asemănătoare

Hoț reținut de polițiști după 17 furturi din autoturisme

Liga Studenților: Senatul Universității încalcă drepturile studenților

Reperul

158 de amenzi și 33 de permise reținute de la șoferi vitezomani

Reperul