Reperul
Eveniment Social

Razie în Balta Mică a Brailei: Dosare penale pentru braconaj şi bărci, motoare de bărci, plase, peşte şi ţigări confiscate

* Valoarea bunurilor confiscate se ridică depăşeşte 10.000 de lei, iar cea a amenzilor aplicate este aproape dublă *

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, împreună cu reprezentanți ai Administrației „Rezervația Parcul  Natural Balta Mică a Brăilei” au desfășurat o acțiune care a vizat verificarea legalității activităților de pescuit comercial, precum și  transportul și comercializarea peștelui. Acțiunea, la care au participat 46 polițiști și 3 reprezentanți ai Administrației „Rezervația Parcul  Natural Balta Mică a Brăilei”,  s-a desfășurat în perioada 10 – 13 mai a.c., atât pe uscat, cât și pe fluviul Dunărea – tronsonul navigabil cuprins între km. 236 – 217, pe brațul Vâlciu, precum și pe lacurile situate între brațul Vâlciu și Dunărea navigabilă.

„În cadrul acțiunii au fost aplicate 72 sancțiuni contravenționale și au fost indisponibilizate 4 ambarcațiuni, 2 motoare de barcă, 2 plase tip setcă, din fir nylon, cu lungime de aproximativ 200 m, 2 plase tip setcă monofilament, cu lungime de 160 m, 89,5 kg pește, specie scrumbie și crap, 30 de pachete țigări fără timbru de acciză. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 19.900 lei, iar a bunurilor indisponibilizate de 10.110 lei. Polițiștii au întocmit 9 dosare penale, fiind constatate 35 de infracțiuni, dintre care: 19 de braconaj piscicol, 2 de punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, 4 de uz de fals, 2 de fals în declarații, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 3 de înșelăciune, 2 de contrabandă”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Galaţi.

De exemplu, la data de 12 mai a.c., polițiștii au depistat doi bărbați cu vârste de 46 și 52 ani, din comuna Mărașu, județul Brăila, care practicau pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, brațul Vâlcu, cu o ambarcațiune din lemn tip ”lotcă”, cu o unealtă de pescuit comercial tip setcă din fir monofilament, în lungime de 80 m, în perioadă de prohibiție. Peștele prins, barca și plasa de pescuit au fost indisponibilizate.

În aceeași zi, au fost depistați alți doi bărbați de 67 și 42 ani, din comuna Stăncuța, județul Brăila, care practicau pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, folosind o ambarcațiune din tablă, pe care era înscris un număr fals de licență și o unealtă de pescuit comercială tip setcă din fir nylon, cu ochiul sub dimensiunea minimă legală. Totodată, polițiștii au constatat că cei doi nu dețineau licență și autorizație valabile pentru ambarcațiunea folosită. Și în acest caz, peștele prins, barca și plasa de pescuit au fost indisponibilizate.

Postări asemănătoare

A intrat cu mașina într-un copac după ce i s-a făcut rău la volan

Maria Vlad Romaniţă

Impact pe calea ferată

Maria Vlad Romaniţă

Un pacient a fost jefuit în timp ce se afla la dentist

Maria Vlad Romaniţă