Reperul
Eveniment

Razie rutieră în trei județe

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, a Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, sub coordonarea Direcţiei Rutieră din cadrul Inspectoratul General al Politiei Române, sprijiniți și de polițiști de ordine publică, au participat la o acțiune comună pe raza celor trei județe pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 241 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 27 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză, 7 pentru consum de alcool, 10 pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii, 4 pentru neacordare de prioritate vehiculelor aflate în trafic, şi 3 pentru alte abateri la legea mai sus menționată.
Au fost retrase un număr de 10 ccertificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat și două infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Dintre acestea, exemplificăm depistarea în trafic a unui conducător auto, cu vârsta de 54 ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uzina de Apă, având direcția de mers dinspre strada Stadionului către strada Cloșca, din municipiul Galați, sub influența alcoolului.
La testarea alcoolscopică, a rezultat o valoare de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de “Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Postări asemănătoare

Tăriceanu, la Galați, în ziua protestului #șîeu: Ritmul de construcție a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent

Maria Vlad Romaniţă

Incendiu la un saivan în Tămăoani

Maria Vlad Romaniţă

Un brăilean de 19 ani a prins crucea aruncată în apele Dunării de Bobotează

Reperul