Reperul
Cultural Eveniment

Recital „Prin nopți tăcute” și opereta„Țara Surâsului”, la Teatrul Național „Nae Leonard”

Pe 9 octombrie, de la ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați a programat recitalul vocal-instrumental Prin nopți tăcute, un spectacol dedicat unor pagini muzicale de excepție ale compozitorilor basarabeni Vasile Zagorschi, Solomon Șapiro, S. Label, Zlata Tcaci și Gherșfeld David. Programul va fi interpretat de soliștii Adelina Diaconu, Silvia-Alice Niță și Constantin Lupu, acompaniați la pian de Ludmila Calab și la violoncel, de Tereza Gânju.

Pe 10 octombrie, de la ora 18:30, artiștii Teatrului Național de Operă și Operetă ne propun să revedem opereta Țara Surâsului, de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Lohner. Versiunea românească a libretului a fost scrisă de V. Timiș și Petre Andreescu. Regia spectacolului poartă semnătura lui Adrian Mărginean, scenografia este asigurată de Gheorghe Andreescu, iar coregrafia, de maestrul de balet Gabriela Gegea. Spectacolul este condus de la pupitrul dirijoral de maestrul Eugen Dan Drăgoi.

Din distribuție vor face parte: Adrian Mărginean (Prințul Sou-Chong), Adelina Diaconu (Lisa), Tudorel State (Gustav), Valeria Drăguș – debut (Micuța Mi), Dominic Cristea (Thondup), Alexandru Tatu (Lichtenfels), Lăcrămioara Crihană (Eunucul), Viorica Mărăndici (D-na Hardeg), Daniel Nistor (Generalul), Ștefania Stamate (Fini), Lenuța Bercaru (Franzi), Elisabeta Barbu (Toni), Mirela Stoica (Vali), Ovidiu Ghioc (Un valet), Valentin Călin (Tashi). Soliștii de balet vor fi Oana Rusu-Marola și Paul Nedelcuță.

Spectacolele se vor desfășura în sala de spectacole a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2.

Prețul întreg pentru spectacolele din weekend-ul 9-10 octombrie est ede 32,4 lei. Prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site-ul instituției sau pe pagina de Facebook a acesteia, sau online, accesând oricare dintre link-urile www.blt.ro/spectacole-galati sau https://www.iabilet.ro/cauta/?q=galati .

Postări asemănătoare

Expoziție foto: ”Dobrogea – România, între între stepele iberice şi anatoliene”

Reperul

Începe Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului”

Reperul

KineDok revine la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Reperul