Reperul
Social

Reclamații la Poliția Locală pentru locurile de parcare

13 apeluri telefonice care sesizau ocuparea unui loc în parcarea de domiciliu/reședință fără deţinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, atribuit conform regulamentului în vigoare, au fost înregistrate în 24 de ore la Dispeceratul Poliției Locale Galați.

”În urma intervenției polițiștilor locali, una dintre mașinile parcate într-o zonă de reședință pe un loc atribuit, a fost ridicată de operatorul delegat pentru această activitate. Conform prevederilor HCL 697/2021, persoanele care parchează în zonele de reședință, fără a respecta prevederile Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reședință aflate în municipiul Galați, riscă sancțiuni cuprinse între 200 și 10.000 lei, precum și ridicarea mijlocului de transport.

De asemenea, în conformitate cu prevederile HCL 597/2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au dispus ridicarea unui număr de 29 autoturisme, mașini care staționau sau erau parcate neregulamentar pe raza municipiului Galați. Doar într-o singură zi trei autoturisme care staționau neregulamentar pe strada Armata Poporului c/c strada Roșiori, au fost ridicate de serviciul specializat. Acțiunea de ridicare a mașinilor parcate/staționate neregulamentar a demarat în noiembrie 2021.

În toate cazurile menționate anterior, cei care au încălcat prevederile legale cu privire la staţionarea neregulamentară a autovehiculelor, blocarea unor căi de acces, staționarea pe locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, au fost sancționați contravențional de polițiștii locali, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – actualizată. Au fost aplicate 17 amenzi în valoare de aproximativ 6.000 lei și 47 puncte penalizare”, informează polițiștii locali gălățeni.

Postări asemănătoare

Lista serviciilor de care poate beneficia orice persoană în farmacii

Reperul

Zi liberă pentru vaccinarea împotriva COVID-19, și-n cazul administrării celei de-a treia doze

Reperul

Caravane medicale pentru zonele în care pacienții au acces mai greu la doctori

Reperul