Reperul
Social

Recomandări ANPC privind cadourile de Valentine`s Day

Românii care cumpără cadouri în februarie, pentru cei dragi, trebuie să fie atenți la anumite aspecte, pentru a nu avea surprize neplăcute. Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, transmite recomandări cumpărătorilor.

”La cumpărarea diverselor sortimente de bomboane și ciocolată, pentru a nu le fi afectată sănătatea, să aibă în vedere faptul că achiziționarea acestor produse se face numai din locuri autorizate.
Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic. Înainte de achiziționare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanșeitate) și încadrarea produselor în data durabilității minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător”, transmite șeful ANPC.

Ce informații trebuie să fie precizate pe etichete:

denumirea produsului
numele și adresa producătorului, ale ambalatorului sau ale distribuitorului.
data durabilității minimale
cantitatea netă
condițiile de depozitare.

Toate produsele din import trebuie să fie însoțite de etichete cu elementele de identificare și informare în limba română.

La achiziționarea produselor cosmetice, consumatorii trebuie să fie atenți la o serie de detalii care le certifică faptul că produsele cumpărate sunt de calitatea dorită nu sunt periculoase pentru sănătate
informarea/etichetarea lor respectă întocmai prevederile legale în vigoare.
În acest sens, consumatorii trebuie să aibă în vedere următoarele:

să achiziționeze cosmetice numai din magazine și/sau raioane specializate
unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală)
de acestea vor avea neapărat nevoie în cazul în care doresc să facă o reclamație.

”În plus, atenționăm asupra faptului că produsele originale nu se vând în afara lanțurilor de distribuție, în locuri precum tarabele sau persoanele fizice <cu sacoșă>”, precizează sursa citată. ”Este foarte important de unde alegem să cumpărăm o bijuterie, având în vedere faptul că bijuteriile se vând peste tot, de la tarabe până la supermarket-uri, magazine de bijuterii și în târgurile de cadouri. Dacă optăm pentru o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semiprețioase, ar fi bine să o cumpărăm numai din magazine autorizate care vând astfel de produse.O bijuterie “din argint” vândută la colț de stradă și care costă câțiva lei nu poate fi din argint! Oferirea drept cadou a unei bijuterii din metal prețios, cu sau fară pietre prețioase, a devenit din ce în ce mai obișnuită, astfel că piața metalelor prețioase oferă o gamă foarte largă de produse”, mai spune șeful ANPC.

 

Postări asemănătoare

Un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități neuromotorii se deschide în decembrie la Galați

Reperul

Teama de COVID-19 îi ține pe elevi departe de sălile de clasă

Maria Vlad Romaniţă

Galati | O nouă etapă de dezinsecție

Reperul