Reperul
Eveniment Galati

Record de solicitări la Ambulanță din cauza infectărilor cu noul coronavirus

De la o zi la alta, numărul cazurilor celor infectați cu noul coronavirus crește îngrijorător. La fel și numărul deceselor. La Serviciul de Ambulanță Galați numărul solicitărilor a ajuns a 370, în 24 de ore, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu.

”Multe dintre solicitări sunt pentru pacienți cu Covid sau pentru testare la pacienți care au simptome. Suntem nevoiți să triem pacienții în funcție de gravitate și de situația epidemiologică”, a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical la Serviciul de Ambulanță al Județului Galați.

Apar noi focare de Covid-19 și la Spitalul de Urgență din Galați. ”Am înregistrat un focar în secția de gastroenterologie; ancheta epidemiologică fiind în curs de desfășurare. Toată secția a fost igienizată, s-a făcut dezinfecție de tip terminal și s-a reluat activitatea. Au fost patru pacienți infectați. Acum, avem anchetă în curs de desfășurare în Secția Medicală 1 pentru a identifica noile cazuri ce se pot constitui în focar“, a precizat dr. Violeta Șapira, purt. de cuv. la Spitalul de Urgență Galați. Secția ATI Covid este în continuare plină, cele 16 paturi fiind ocupate. Cel mai tânăr pacient are 21 de ani și niciunul dintre cei internați nu este vaccinat.

Postări asemănătoare

Ministerul Educației menține tezele, ca formă de evaluare a nivelului de cunoștințe și competențe ale elevilor

Reperul

Circulație restricționată în Micro 18 după o scurgere de gaze

Maria Vlad Romaniţă

Două decese în căminele de bătrâni din Galați și noi infectări cu COVID 19 la ISU și la un supermarket

Maria Vlad Romaniţă