Reperul
Eveniment Galati Social

Record mondial cu o dronă construită la Galați (VIDEO)

Un doctorand al Facultății de Știinte și Mediu de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a construit o dronă cu care a reușit să doaboare un record mondial.

Mihai Dragu a realizat o dronă experimentală propulsată electric pe care a reușit să o țină în zbor peste trei ore. Aparatul a parcurs în zbor 260 de kilometri și s-a inaltat la 1900 de metri. Pentru prima dată, o dronă a traversat munții Carpați pe ruta București – Alba Iulia.

Mihai Dragu a început în urmă cu doi ani de construcția dronei care avea între timp să ajungă subiectul lucrării sale de doctorat. Aparatul  își așteaptă acum omologarea la OSIM.

Drona este construită dintr-un polimer dur, dar foarte ușor și cântăreste doar 3,8 kg. Ea poate transporta o greutate de aproximativ 1 kg și zboară cu o viteză de peste 120km/oră. Noutatea dronei e reprezentata de sistemul de propulsie total electric față de celelalte modele similare. În plus autonomia celorlalte drone similare alimentate cu acumulatori nu depășeste 20 de min.

Zborul peste Carpați a fost dedicat Centenarului Marii Uniri. Inginerul care a proiuectat și realizat drona speră ca în scurt timp aparatul său evaluat la cateva zeci de mii de euro sa ajute în munca de cercetare a mediului, supravegheri agricole și să fie utilă în monitorizarea construcției de autostrăzi și alte proiecte de infrastructură de mari dimensiuni.

Postări asemănătoare

Focar nou de pestă porcină africană în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

183 de cazuri active de coronavirus și 28 de vindecați, la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Transportul în comun este paralizat în Brăila

Reperul