Reperul
Administratie Braila Politic

Referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie sau referendum pentru demiterea primarului și dizolvarea CLM Brăila

* Ultimatumul vine din partea liberalilor brăileni *

Liberalii brăileni nu renunţă la ideea de a organiza un referendum în baza unei inițiative cetățenești pentru eliminarea taxei pe apa pluvială. Deși sunt conștienți că, cel mai probabil, consilierii puterii nu vor vota pentru un astfel de referendum, liberalii speră că, măcar în ultimul ceas, social-democrații și aliații vor înțelege importanţa unui astfel de demers. În caz contrar, liberalii spun că vor începe să strângă semnături de la cetăţeni pentru un referendum care va viza, în afară de eliminarea taxei pe apa de ploaie, și demiterea primarului Marian Dragomir și dizolvarea CLM Brăila.

“Nu ne mai rămâne decât o singură variantă, și anume organizarea unui referendum la inițiativă cetățenească. 25% din populația cu drept de vot înscrisă pe listele electorale ale municipiului Brăila poate iniția referendum pentru eliminarea tarifului pentru apa de ploaie, demiterea primarului și dizolvarea CLM. Asta pentru că primarul sprijină în continuare menținerea acestui tarif ilegal, asta pentru că niciun consilier din majoritatea actuală din CLM nu a înțeles că inclusiv vecinii lor, inclusiv ei, care sunt consilieri, plătesc apa de ploaie. Sunt curios dacă vecinii consilierilor din actuala majoritate – de la PSD, în primul rând – știu că vecinii lor mențin acest tarif în continuare și ce părere au despre acest subiect. Vecinii primarului… Oamenii votează în Consiliu pentru că așa le spune primarul, iar când se duc acasă, se dezic total de ceea ce votează acolo. Nu! Trebuie să știe că votul este o responsabilitate. Îi recomand primarului să sprijine în CLM demersul nostru de a organiza un referendum, pentru că altfel el va deveni ținta referendumului și va fi pus într-o situație penibilă pentru el: să fi câștigat alegerile cu un număr mai mic de voturi decât numărul de semnături pe care le-am strâns noi pentru a-l putea demite. Autoritatea lui ar fi clar zdruncinată. Oricum și-a pierdut autoritatea în ultima perioadă, indiferent ce-ar spune”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Acesta a adăugat că, din câte observă el, nu numai primarul Dragomir și-a pierdut autoritatea în ultimul timp, ci și președintele CJ, Iulian Chiriac. Dănăilă susține că cei doi nu mai au autoritate în PSD Brăila și că nu știe cât vor mai avea susținerea colegilor în Consilii, mai ales Dragomir, pe care îl acuză că se lansează în “aventuri pe bani publici”.

“El are în cap niște idei, pe care nu se gândește, nu calculează, nu face un studiu de impact și le pune în aplicare, pentru că banii sunt ai noștri, nu sunt ai lor. (…) Deci eu am stat de vorbă cu mai mulți consilieri din actualul arc guvernamental, și de la CLM, și de la CJ – nu mai cred în ceea ce li se spune. Sunt forțați să voteze într-un anumit fel. Oamenii nu mai cred. Și este primul pas. Pentru că ei vor fi trimiși să facă campanie. Dați-vă seama în ce poziție vor fi: vor fi trimiși să facă campanie pentru menținerea tarifului la apa de ploaie. Deci ei vor trebui să meargă la populație și să îi spună <Oameni buni, lăsați, plătiți în continuare apa de ploaie la CUP Dunărea, după tot scandalul ăsta și după toată povestea asta, doar pentru că noi vom face niște investiții în județ, undeva unde n-avem niciun consumator>. Deci noi facem investiții de 140 de milioane de euro, îi băgam în niște câmpuri unde practic nu vor fi consumatori, iar la final tot populația din municipiu va trebui să plătească această investiție”, a afirmat Dănăilă.

Postări asemănătoare

Avantajele votului electronic la distanță, explicate brăilenilor de către senatorul USR Florina Presadă

Reperul

Vineri începe plata ajutorului de 3.000 de lei pentru montarea de centrale termice

Reperul

Între putere și opoziție

Reperul