Reperul
Cultural

Regizorul Şerban Georgescu vine joi la Galaţi la deschiderea KineDok

* Evenimentul are loc joi, când va fi proiectat şi filmul „Varză, cartofi şi alţi demoni” *

Regizorul Şerban Georgescu va fi prezent la deschiderea KineDok 2018, un proiect One World Romania, joi, 10 mai, la ora 18:00, când va fi proiectat filmul său „Varză, cartofi şi alţi demoni” (2016), a anunţat Muzeul de Artă Vizuală.

După ce cumpără o tonă de varză pentru echivalentul a 20 de euro, regizorul Șerban Georgescu decide să exploreze dinamica paradoxală a agriculturii românești practicate în satul Lungulețu. Acolo, 1.000 de mici fermieri, cu tot atâtea tractoare, produc anual aproximativ 100 000 de tone de varză și cartofi pe care nu reușesc să le vândă ulterior. La finele anului, fermierii se descoperă, unul lângă altul, în piață, înconjurați de grămezi de produse pentru care scad progresiv prețurile, până ce ies în pierdere.

Şerban Georgescu are o carieră de peste 20 de ani, lucrând în publicitate şi în domeniul documentarelor. Din 2006 a colaborat constant cu companii de producţie din Norvegia, Danemarca şi Elveţia pentru mai multe documentare cărora le-au fost acordate premii internaţionale. Printre proiectele personale se numără documentarul realizat ca regizor şi cameraman urmărind pas cu pas prima expediţie integral românească pe Vârful Everest din 2003, “Călător pe Viaţă” – o serie TV de aventură şi cultură pe care, de asemenea, a filmat-o si regizat-o personal, o incursiune din jungla din Amazon până în gheţarii din Alaska şi din Sahara până în Tibet.

Intrarea la proiecţie este liberă, în limita locurilor disponibile.

Postări asemănătoare

”Dialoguri științifice și culturale” la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Reperul

Întâlnire cu Marian Coman la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Reperul

Mario Laginha și Jean Loup Longnon vin la RO Danube Jazz Festival

Reperul