Reperul
Social

Reguli an școlar 2024-2025. Cel mult trei elevi cu cerințe speciale în fiecare clasă

În clasele în care sunt integrați elevi cu cerințe speciale vor fi incluși cel mult trei astfel de copii. Această prevedere se regăsește în proiectul de metodologie privind școlarizarea în anul școlar 2024-2025.

„Formațiunile de studiu care intră sub incidența prevederilor art. 23 alin. (8) și alin. (9) se constituie de regulă cu maxim 3 elevi cu cerințe educaționale speciale/clasă”, potrivit proiectului.

În legea învățământului preuniversitar se precizează cum se face integrarea școlară individuală a copiilor cu cerințe speciale (CES).

Integrarea școlară individuală a copiilor/elevilor cu CES în grupe/clase din învățământul de masă se face, de regulă, la începutul anului școlar, dar poate fi făcută și pe parcursul anului școlar. Trebuie să fie condiții justificate de identificare a CES pe parcursul desfășurării procesului educativ.

Grupele/clasele în care sunt înscriși preșcolari/elevi cu CES orientați pentru învățământul de masă pot funcționa și cu efective minime, sub limita prevăzută.

Pentru fiecare copil/elev cu CES integrat în învățământul de masă, efectivele maxime ale grupelor/claselor se diminuează cu 3 antepreșcolari/preșcolari/elevi.

 

Postări asemănătoare

O învăţătoare din Galaţi a fost premiată la Gala MERITO pentru inovație în educație

Reperul

Taekwondo | Medalii pentru Galați

Reperul

Modernizare la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați

Reperul