Reperul
Social

Reguli mai stricte pentru etichetarea produselor, aprobate de Parlamentul European

Parlamentul European (PE) îmbunătățește etichetarea produselor și va interzice utilizarea declarațiilor de mediu înșelătoare. Instituția și-a dat acordul final privind o directivă care va îmbunătăți situația în acest sens. Directiva urmărește să protejeze consumatorii de practicile de marketing înșelătoare. De asemenea, este menită să îi ajute să facă alegeri mai bune atunci când cumpără diverse bunuri.

În acest scop, lista UE cu practicile comerciale interzise va fi completată cu mai multe obiceiuri de marketing legate de dezinformarea ecologică și de declasarea prematură a bunurilor, potrivit PE.
Noile norme urmăresc, în principal, să îmbunătățească fiabilitatea și claritatea etichetelor produselor prin interzicerea utilizării unor declarații de mediu înșelătoare cum ar fi „ecologic”, „natural”, „biodegradabil”, „neutru din punct de vedere climatic” sau „eco” atunci când nu sunt însoțite de dovezi.
Folosirea etichetelor de sustenabilitate va fi și ea reglementată, având în vedere confuzia cauzată de proliferarea lor și faptul că nu folosesc date comparative.

În viitor, în UE vor fi autorizate doar etichetele de sustenabilitate bazate pe sisteme oficiale de certificare sau stabilite de autoritățile publice. În plus, directiva va interzice afirmațiile bazate pe schemele de compensare a emisiilor potrivit cărora un produs ar avea un impact neutru, redus sau pozitiv asupra mediului.

Un alt obiectiv important al noii legi este ca producătorii și consumatorii să se concentreze mai mult asupra durabilității produselor. În viitor, informațiile privind garanția produselor vor trebui să fie mai vizibile. Se va crea, de asemenea, o etichetă armonizată, care va conferi mai multă vizibilitate produselor cu o garanție extinsă.
Noile reguli vor interzice și afirmațiile nefondate privind durabilitatea de exemplu, afirmația potrivit căreia o mașină de spălat va rezista la 5 000 de cicluri de spălare, dacă acest lucru nu este adevărat în condiții normale.
Totodată, vor fi interzise îndemnurile la înlocuirea consumabilelor mai devreme decât este strict necesar (ceea ce se întâmplă adesea cu cerneala imprimantelor, de exemplu) prezentarea bunurilor ca fiind reparabile atunci când nu este cazul.

Postări asemănătoare

Transportul elevilor va fi din nou DECONTAT, iar transportatorii sunt obligați să le emită abonamente GRATUITE

Reperul

Astăzi încep evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Reperul

Planul Național de Control al Cancerului, îngropat în sertarele Ministerului Sănătății

Reperul