Reperul
Social

Reguli noi pentru reciclare. Bateriile și acumulatorii vechi nu se mai pot arunca la gunoi

Bateriile și acumulatorii vechi folosiți pentru uz caznic și pentru autovehicule nu vor mai putea fi aruncați în coșurile de gunoi. Astfel, începând cu 18 februarie 2024, Uniunea Europeană va implementa un nou regulament care aduce schimbări semnificative în ceea ce privește utilizarea și reciclarea bateriilor. Această mișcare, adoptată de Parlamentul European, vizează nu doar bateriile din dispozitivele mobile și vehiculele electrice, ci și pe cele obișnuite, reîncărcabile, utilizate în produsele de uz casnic.

Scopul este de a proteja mediul și sănătatea publică prin impunerea unor standarde stricte pentru toate tipurile de baterii. Concret, sub noua reglementare, bateriile și acumulatorii vechi nu mai pot fi eliminați odată cu restul deșeurilor menajere. Acestea trebuie aduse la centrele de reciclare sau la punctele de colectare specializate. Pentru magazinele fizice, colectarea se va face prin intermediul unor recipiente dedicate.

Postări asemănătoare

Reguli mai stricte pentru etichetarea produselor, aprobate de Parlamentul European

Reperul

Mama care și-a abandonat fetițele în mizerie, cercetată în libertate. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă

Maria Vlad Romaniţă

Astăzi începe Brad Engineering la Facultatea de Inginerie din Galați

Reperul