Reperul
Eveniment

Reprezentantul unei fundații susține că a fost agresat de primar și de doi polițiști în sediul Primăriei Nicorești

* Bărbatul a făcut plângere, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci au deschis un dosar pentru purtare abuzivă *

Reprezentantul unei asociații care îngrijește persoane cu dizabilități din comuna gălățeană Nicorești susține că a fost agresat în sediul Primăriei din localitate, când s-a dus să întrebe de ce de luni bune cele 15 persoane cu dizabilități pe care le are în grijă nu mai primesc banii. Omul îl acuză pe primar, pe un polițist local și pe un polițist de la Poliția Națioala că l-au strâns de gât și i-au întors mâinile la spate când l-au scos din sediul Primăriei.

,,Reprezint 15 adulți cu dizabilităti grave care nu și-au primit indemnizațiile de trei luni. M-am dus la Primăria din Nicorești când au fost convocate mai multe persoane cu aceste probleme, asistenți sociali etc. Domnul primar mi-a pus mâna în gât, domnul polițist local mi-a întors mâna la spate. M-au dat afară, domnul primar și cu fratele dânsului, polițist local. Nu vreau decât să se respecte drepturile persoanelor cu dizabilități pe care le reprezint și să pot să dau mâncare la acești adulți cu dizabilități. Primarul nu mi-a spus nimic, nici nu am apucat să vorbesc cu el niciodată. De fiecare dată m-a dat afară. M-au dat afară, m-au bătut. Acum în toată comuna nici o persoană cu dizabilităti nu și-a primit indemnizația“, susține Ionel Melinte, reprezentantul Asociației Bunul Samaritean din Nicorești.

Acesta a fost și la Urgența Spitalului Județean, dar și la Serviciul de Medicină Legală. ,,Pacientul a suferit un traumatism cranian minor, un traumatism de umăr drept și un traumatism de hemitorace drept“, a precizat dr. Ionuț Bănesanu, de la Spitalul de Urgență Galați.

Bărbatul a făcut și plângere la Poliție. ,,A fost vorba despre o sesizare făcută de un bărbat de 31 de ani din comuna Nicorești în care acesta pretinde că ar fi fost agresat de primarul localității, de un polițist de la Postul de Poliție și de un polițist local. Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, care a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”, a explicat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Primarul din Nicorești susține că nu mai are bani pentru plata acestor indemnizații, a cerut bani la rectificarea de buget, asta deoarece în ultima vreme în comună a crescut numărul însoțitorilor persoanelor cu dizabilități, însoțitori angajați prin Primărie pentru acest serviciu social. ,,Acest domn a venit la o ședință neinvitat. Am anunțat polițiștii de la post, au venit și l-au scos din ședință, asta a fost tot. Nu era o ședință de consiliu local, era o ședință cu personalul, cu asistenții personali care sunt angajații Primăriei. Nu l-am agresat personal, a venit Poliția și l-a luat pe sus de acolo. Am chemat Poliția deoarece el nu voia să părăsească sala de ședință. Asta după ce l-am rugat de câteva ori frumos să părăsească sala. El tot vrea să i se dea, să îi dea Primăria bani. Noi avem o problemă, nu s-au ridicat indemnizațiile, dar și salariile pentru asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități pe ultimele două luni. Noi acești bani îi primim de la bugetul de stat, de fapt 90% de la stat și 10% din bugetul local. La 1 ianuarie 2018 am primit o sumă, ce am solicitat la vremea respectivă, dar această sumă nu a fost de ajuns deoarece s-au făcut angajări, asistenți personali, au mai venit și cu indemnizații. Așa și dânsul, cel care a reclmat acum, a făcut solicitare să i se angajeze 15 persoane de la dânsul de la Fundație, să îi mute pe Primărie. I-am spus atunci că nu pot să îi primesc deoarece nu am bani în buget. Eu am anunțat situația la Directia de Finanțe și peste tot, se știa că nu mai avem bani”, a precizat Ionel Boghiu, primarul din Nicorești.

83 de persoane cu dizabilități nu au primit acești bani deoarece, dacă nu se primesc bani de la stat, Primăria din Nicorești nu are de unde acoperi totul din propriul buget.

Polițiștii au amendat victima pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, dar procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, asupra faptelor.

Postări asemănătoare

Nou-născut intoxicat cu nitriți

Maria Vlad Romaniţă

A 11-a ediţie a mitingului aviatic “Vădeni Fly-In” are loc sâmbătă

Reperul

(VIDEO) Braconieri prinși de polițiști

Maria Vlad Romaniţă