Reperul
Eveniment Galati

Reținut pentru acte de violență în familie

Un individ de 23 de ani, extrem de agresiv cu bunica sa, a fost reținut de polițiști pentru că a încălcat ordinul de protecție.

„Din cauza comportamentului agresiv pe care acesta îl manifesta față de bunica sa, o femeie cu vârsta de 80 de ani, din municipiul Galați, la data de 27.09.2023, Judecătoria Galați a confirmat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști și a  instituit un ordin de protecție pentru o perioadă de 3 luni, prin care bărbatului i se interzicea apropierea de ruda sa și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 de metri.

Tânărul a încălcat aceste dispoziții de 3 ori după cum urmează: de 2 ori în cursul zilei de 02.10.2023 și apoi în data de 03.10.2023, când s-a prezentat la adresa de domiciliu a bunicii sale, fără a intra însă în locuință. După refuzul bunicii de a-i da ceea ce solicitase, bărbatul a amenințat-o cu acte de violență. În fața polițiștilor cel în cauză a motivat că a venit la adresă să ceară produse alimentare sau obiecte de îmbrăcăminte și chiar dacă i s-a pus în vedere de fiecare dată să nu mai încalce dispozițiile stabilite prin măsura instanței de judecată, acesta a refuzat să conștientizeze consecințele încălcării ordinului de protecție.

Totodată, din cercetările efectuate s-a stabilit că tânărul este bănuit și de comiterea a două furturi a unor produse de curățenie din incinta punctului de lucru aparținând unei societăți amplasate la parterul unui bloc de locuințe, din cartierul Micro 18, strada Brăilei, la data de 13.02.2023, respectiv 22.02.2023, precum și de furtul sumei de 650 de lei din portofelul mamei sale, la data de 23.06.2023.

De asemenea, la data de 16.09.2023, aflându-se în stare avansată de ebrietate, cel în cauză a tăiat o canapea din locuința bunicii sale, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Întrucât, la data de 22.09.2023, acesta și-a amenințat bunica cu noi acte de distrugere a bunurilor din locuința acesteia, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați care s-au deplasat la fața locului au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, care a fost ulterior confirmat de Judecătoria Galați

În cursul zilei de astăzi, 4 octombrie 2023, bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive”, informează I.P.J. Galați.

 

Postări asemănătoare

VIDEO Moment de reculegere la Serviciul de Ambulanță Galați

Maria Vlad Romaniţă

Klaus Iohannis a câștigat alegerile în județele Galați și Brăila

Reperul

(VIDEO) COD ROȘU de viscol, la Brăila

Maria Vlad Romaniţă