Reperul
Braila Eveniment

Revoltă la Vărsătura după ce CNADNR a început să monteze separatoare de sens

* Parapeții de beton sunt instalați pe DE 584, din Vărsătura până în Albina, spre nemulțumirea riveranilor, care spun că vor consuma mai mult timp și combustibil pentru a ajunge acasă, la magazine sau la rude *

Revoltă în rândul localnicilor din satul Vărsătura, aflat la ieșirea din municipiul Brăila, după ce, în cursul zilei de miercuri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a început montarea unor separatoare de sens din beton pe mijlocul DE 584. Parapeții ar urma să fie montați până în satul Albina, inclusiv în dreptul intrării în stațiunea Lacu Sărat. Oamenii spun că nu este normal să fie nevoiți să ocolească cu mașina doi kilometri, până unde ar putea întoarce, ca să ajungă la rudele, magazinele sau grădinile de pe partea cealaltă a drumului.

 Parapeții de beton au început să fie montați miercuri, fără că oamenii să știe măcar că li se pregătește așa ceva. În contextul în care în zonă locuiesc în general legumicultori și horticultori, oamenilor li se pare aberant ca în loc să traverseze pur și simplu strada, să meargă doi kilometri până la cel mai apropiat sens giratoriu, apoi să se întoarcă pentru a putea ajunge fie la magazine, fie la sere, fie la cunoscuții pe care vor să îi viziteze.

În semn de protest, sătenii au decis să blocheze traficul, trecând ostentativ pe trecerea de pietoni din zonă, însă au fost în scurt timp dispersați de către polițiștii sosiți la fața locului. Oamenii au de gând să continue cu protestul, până ce CNADNR le va oferi o rezolvare a problemelor lor, însă, până în acest moment, niciun oficial din cadrul companiei nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Postări asemănătoare

Urmărit internațional pentru proxenetism și violențe, prins la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Un brăilean și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu tractorul într-un canal de irigații

Liliana Serban

Nu s-a asigurat și a provocat un accident în lanț pe Drumul de Centură

Maria Vlad Romaniţă