Reperul
Eveniment Galati

Rezultate provizorii ale alegerilor locale și europarlamentare

La Galați, cele mai multe voturi la alegerile locale și europarlamentare au fost obținute de PSD. Potrivit informațiilor oferite de Andi Mihalache, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Galați, până în jurul orei 14.00, s-au numărat voturile din 160 de secții pentru alegerile europarlamentare, iar pentru cele locale, s-au numarat voturile din 130 de secții.

Rezultatele provizorii publicate de site-ul www.rezultatevot.ro arată că Ionuț Pucheanu, primarul PSD în funcție al Municipiului Galați, a obţinut un scor de 65,12%. Pe locul 2 s-a clasat Doru Căstăian, candidatul PACT pentru Galaţi, cu 8,06%. Pe locul 3 se poziționează Daniela Simona Vreme (AUR) cu 6,28%, urmată de Daniela Şarpe, candidata Alianţei Dreapta Unită – 5,68%. Onuţ Atanasiu, candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Galați, a obținut 5,23%.

În ceea ce privește Consiliul Județean Galați, potrivit aceleiași surse, Costel Fotea, candidatul PSD pentru CJ, a obţinut 62,27% din voturi, urmat de George Stângă, candidatul PNL, cu 17,04%, urmat de Marian Toniţă (AUR) cu 6,89% şi Nicolae-Petrişor Potec, candidatul Alianţei Dreapta Unită – 4,99%.

Potrivit echipei de campanie a PSD Galați, județul nostru este pe primul loc pe țară la număr de voturi pentru un președinte de CJ. Astfel, Costel Fotea a obținut 62%, cel mai mare scor obținut de PSD la nivel național. Ionuț Pucheanu a câștigat un nou mandat de primar al Municipiului  Galați cu cel mai mare număr de voturi pentru un primar al unui municipiu reședință de județ – cu peste 53800 de voturi.

Numărul voturilor pentru alegerile europarlamentare, potrivit numărătorii paralele a PSD Galați, arată că în județul Galați, PSD și PNL au adunat peste 75 000 de voturi, AUR, puțin peste 15 000 de voturi, iar Alianța Dreapta Unită, aproape 6300 de voturi.

Postări asemănătoare

Deflagrație în centrul Galațiului, pe strada Roșiori

Maria Vlad Romaniţă

Nou cod deontologic al stomatologilor. De ce riscă cercetarea disciplinară

Reperul

Și-a înscenat răpirea pentru a face rost de bani

Reperul