Reperul
Economic Eveniment Galati

Robotul care detectează mine antipersonal din plastic, inventat de un student la Inginerie de la Galați

* Studentul vrea să își breveteze invenția și așteaptă și oferte de la Armata Română *

Invenție la Facultatea de Inginerie din Galați. Un student a reușit să construiască un robot care detectează minele antipersonal din plastic. Ideea a pornit după ce studentul, George Toderașcu, a învățat despre sunet și frecvență la Cercul Științific de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor. Pasionat de informatică, George a decis să se documenteze despre minele antipersonal din plastic și, după ce a aflat că acestea pot răni grav sau chiar ucide oameni, a decis să construiască un robot care să detecteze aceste mine înainte de a exploda.

Deși mai are de lucru la robot și vrea să îl și îmbunătățească, George Toderașcu vrea să își breveteze invenția și așteaptă și oferte de la Armata Română. „Intuiesc doar, deoarece în acest domeniu informațiile sunt greu de aflat, că Armata Română nu are așa ceva, detectare mine din plastic”, a spus prof. Florin Bogdan Marin, coordonator.

Deocamdată, robotul, creat în mare parte din materiale reciclabile, costă cam 500 de lei, cu excepția laptopului și a programului după care funcționează.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor și dacă îmbunătățirile ce vor fi aduse – un braț care să și scoată mână, nu doar să o semnalizeze, precum și autonomia față de baterie – vor ajuta și vor crește valoarea invenției.

Deocamdată, având pe post de mână un model de mână antipersonal din plastic, imprimat cu ajutorul tehnicii 3D, robotul a funcționat și pe zăpadă.

Postări asemănătoare

VIDEO Incendiu de amploare la Complexul Brateș

Maria Vlad Romaniţă

ANRE a finalizat realizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional

Reperul

Copac prăbușit din cauza vântului

Maria Vlad Romaniţă