Reperul
Alegeri Eveniment Politic

Rodeanu versus Cristache! Cum (NU) colaborează politicienii “de dreapta”

Meciul politic dintre liderii gălățeni ai partidelor de dreapta continuă! Dorința identificării unor candidați comuni pentru primărie și CJ a fost înlocuită de atacuri frontale pe rețele de socializare.

Bogdan Rodeanu, liderul USR Galați, a reacționat dur după ce Cătălin Cristache, deputat PMP Galați, a votat pentru păstrarea Secției Speciale de investigare a magistraților, instituție creată de PSD pe vremea lui Liviu Dragnea.

“PSD păstrează legea lui Dragnea cu ajutorul deputaţilor PMP!

Desfiinţarea secţiei speciale pentru magistraţi a fost blocată de deputaţii PSD cu ajutorul voturilor PMP, ALDE şi ProRomânia!(…)

Secţia Specială de investigare a magistraţilor a fost creată de Liviu Dragnea inclusiv pentru a o îndepărta de la DNA pe Codruţa Kovesi. Au “îndepărtat-o” atât de mult încât Laura Codruţa Kovesi conduce acum Anticorupţia la nivel european, ca o recunoaştere totală a competenţei şi onestităţii sale. Dragnea continuă să politizeze justiţia prin fiecare deputat care astăzi a votat pentru respingerea proiectului USR (…). Pentru a respinge proiectul USR, PSD avea nevoie de 165 de voturi. Au obţinut 167 de voturi, 7 dintre acestea au fost date de deputaţi PMP (…). Deputaţii gălăţeni care au votat astăzi pentru păstrarea instituţiei înfiinţate de Liviu Dragnea: Florin Popa, PSD şi Cătălin Cristache, PMP”, a scris Rodeanu pe Facebook.

În replică, liderul PMP Galați a declarat pentru Reperul.ro că acest vot nu l-a transformat într-un apropiat de-al PSD sau un adversar al  justiției, aducând câteva argumente în favoarea păstrării Secției Speciale.

“Nu există un proiect alternativ la SIIJ. Eu susțin desființarea SIIJ și înființarea unei secții speciale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Desființarea SIIJ, în forma legislativă propusă de USR, înseamnă un haos judiciar / dosarele se mută din nou cu camionul și Justiția nu se va înfăptui. CSM –instituția care este, prin Constituție, garantul independenței Justiției–susține că SIIJ nu trebuie desființată. Mă îndoiesc că știu mai bine politicienii decât judecătorii și procurorii cum stă treaba cu Secția Specială (…). În momentul în care CSM va aviza favorabil orice proiect legislativ de modificare a SIIJ sau înființarea unei noi structuri care să preia dosarele magistraților, atunci voi vota cu două mâini acel proiect de lege, cu speranța că nu voi mai fi chemat din nou să modific structuri din cadrul sistemului judiciar din România”, a declarat Cătălin Cristache.

        GRECO, Comisia de la Veneția și Comisia Europeană, în cadrul rapoartelor MCV, au criticat în termeni foarte duri această Secție Specială .Totuși, dincolo de argumentele pro și contra, e din ce în ce mai vizibilă lupta politicienilor “de dreapta”. Apropierea alegerilor locale pare să-i facă să uite de competitia cu PSD, fiind mai preocupați de statutul de “principal partid de opoziție, la Galați”.

Postări asemănătoare

“Let’s Start Up! oportunităţi şi provocări”: Conferinţă de antreprenoriat, sâmbătă, la Galaţi

Reperul

Viorel Ştefan, nominalizat vicepremier în Guvernul Dăncilă

Sorin Rugină

SURSE: Mircea Toader, secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Reperul