Reperul
Eveniment Galati

Romulus Iaru, consilier PMP, îi cere demisia directorului Căldăraru

  • „Că spune că n-a fost un turnător harnic, nu mă face decât să-mi întorc fața a greață”

 

După episodul petrecut zilele trecute la Muzeul de Istorie „Paul Paltanea” din Galați, directorului Cristian Căldăraru i se cere demisia de către unul dintre consilierii județeni ai PMP Galați. Romulus Iaru a scris pe o rețea de socializare că a fost dezamăgit de reacția „țâfnoasa” a directorului Căldăraru, care, venind destul de des la CJ pentru finanțarea Muzeului Colecțiilor, a fost întrebat de ce nu face ceva pentru că această clădire să atragă mai mulți vizitatori, „să aibă ușile larg deschise către Strada Mare”.

„Sunt consilier județean și trec în fiecare zi pe lângă Muzeul Colecțiilor (…)  Nimic, dar nimic nu te cheamă înăuntru. Uși închise, geamuri mate, aer prăfuit, aparență de sediu de arhivă a casei de pensii (…) Dacă omu-i obișnuit cu case conspirative, ce dracu să-i ceri? Doar atât: Demisia. Nu în numele meu, ci în numele istoriei pe care spune că o slujește prea plină de victime ale turnatorilor, a colecțiilor de care se îngrijește prea des luate cu japca din casele altora, a celor care prea timpuriu au ajuns din oameni vii, pagini de istorie, statui sau nume de străzi din cauza lor, a turnatorilor. Că domnia să spune că n-a fost un turnător harnic, nu mă face decât să-mi întorc față a greață”, a declarat Iaru.

Căldăraru a fost contestat zilele trecute de către Marian Scripnic, angajat al muzeului, care a  reclamat că directorul Muzeului de Istorie are un dosar de turnător la fosta Securitate, având nume de cod „Călugărul”.

Postări asemănătoare

Comuna Cuca, în scenariul roșu din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Cozi la centrele de vaccinare

Maria Vlad Romaniţă

Cod roșu de inundații

Maria Vlad Romaniţă