Reperul
Administratie Braila Economic Galati Politic

Romulus Iaru: E vorba de o mare ticăloșie!

* Consilierul județean PMP se referă la practica actualei conduceri a PSD de a denatura adevărul într-o măsură fără precedent, cum a făcut recent cu subiectul podului peste Dunăre de la Brăila *

Afirmațiile lui Romulus Iaru, consilier județean al Partidului Mișcarea Populară în Consiliul Județean Galați, pornesc de la concluziile grave desprinse din scrisoarea de răspuns a comisarului european Corina Crețu, care a desființat pur și simplu anunțurile pozitive făcute de liderii PSD cu privire la podul peste Dunăre de la Brăila. „În prezent, între Comisia Europeană și Ministerul Transporturilor, nu există un „contract” sau un alt fel de obligație în ceea ce privește construirea podului cu sprijinul UE. (…) Nicio documentație pentru acest proiect nu a fost trimisă la Comisie până acum. (…) Atât posibilitatea cofinanțării UE, cât și momentul punerii în aplicare a diverselor proiecte depind foarte mult de cât de repede este propus proiectul, precum și de calitatea acestuia. (…) Este responsabilitatea autorităților naționale dacă aleg să înceapă lucrările înainte de a trimite proiectul la Comisie, însă evident că își asumă un anumit risc, respectiv dacă ulterior evaluarea Comisiei nu este pozitivă din punct de vedere tehnic, se poate chiar pierde finanțarea”, sunt principalele informații transmise de Corina Crețu.

În țară, însă, liderii PSD Brăila vorbesc despre pod ca și cum nu ar exista riscul pierderii finanțării europene. “Se fac exproprierile, descărcări de sit arheologic și mutarea de utilități. În momentul în care se vor finaliza aceste lucruri, se vor depune facturile pentru decontare la Comisia Europeană, este foarte simplu”, a spus președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

Ba mai mult, unii dintre social-democrați susțin că presa nu a înțeles, de fapt, ce a spus Corina Crețu. “Doamnia sa (Corina Crețu – n.r.) a atras atenția și pentru alte proiecte. Tot ce a enumerat domnia sa, pe zona cale ferată, pe infrastructură rutieră, inclusiv podul, se referă strict la ideea să nu cumva să ieșim din termen. Iar termenul la pod este practic până la terminarea lucrării”, a afirmat fostul premier, Mihai Tudose.

Rugat să comenteze subiectul în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, consilierul județean PMP Romulus Iaru a declarat că afirmațiile social-democraților brăileni nu sunt altceva decât o altă încercare de denaturare a adevărului. „Intrăm în același registru de escamotare totală a realității într-o formă fără precedent. Deci, eu nu am mai văzut genul ăsta de abordare. (…) Prostie după prostie, minciună după minciună. Ei sunt în faza în care, dacă îi faci proști, îi creditezi de-a dreptul, când, de fapt, e vorba de o mare ticăloșie, e vorba de o perdea generală de fum făcută ca nimeni să nu mai înțeleagă nimic. Mi-e foarte greu să cred că atât de multă incompetență există. Nu, eu cred că e ticăloșie. Eu nu cred că Mihai Tudose e un incompetent, sau nu la nivelul ăsta. Sigur, fiecare om are nivelul lui de incompetență, dar nu la nivelul ăsta”, a declarat Romulus Iaru.

Citește și:

Comisarul european Corina Crețu afirmă că proiectul podului peste Dunăre nici nu a fost depus la Bruxelles

Mihai Tudose: Documentația pentru podul peste Dunăre este ”în termen”

Comisarul european Corina Crețu clarifică situația “îndulcită” de PSD Brăila: Nu există un contract privind construirea podului cu sprijinul UE!

Postări asemănătoare

PUCHEANU: PNL n-are candidat la Galați, dar a dat candidați pentru celelalte partide

Sorin Rugină

Începe realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul Transregio

Reperul

Noul șef delegat al DSP Galați a contestat numirea. Instituția nu are în acest moment conducere

Maria Vlad Romaniţă